Ви тут:

Артем Лисогор призначив обласні стипендії 34 спортсменам з Луганщини, серед яких і сєвєродончани

24-07-2024
Категорія: 

]]>Опубліковане розпорядження очільника регіону «Про призначення обласних стипендій перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2024 року».]]>

Тож, обласні стипендії у сумі 10 220 гривень отримуватимуть семеро провідних спортсменів зі складу збірної України з олімпійських видів спорту.

Троє з них – учасники ОІ-2024 у Парижі. Це – гімнаст Радомир Стельмах, який цьогоріч став чемпіоном Європи. А також стрибуни у воду Анна Письменська та Олег Колодій. Анна у 2024 році стала срібною призеркою європейської першості, а Олег посів шосте місце на чемпіонаті світу.

У списку ще троє стрибунів у воду – Соф’я Есман минулоріч стала шостою на кубку світу, а Аліса Мєшкова з Діаною Шевченко перемогли на чемпіонаті Європи серед юніорів. Обласну стипендію також призначено бронзовій призерці чемпіонату Європи серед юніорів з важкої атлетики Ганні Калашник.

16 перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту виплачуватимуть по 5 110 гривень. Серед них представники важкої атлетики (Тетяна Андріященко, Тетяна Буднікова, Сергій Котелевський, Марк Лєванзов, Софія Наумова, Ангеліна Селіванова), стрибків у воду (Аліна Бурсова), велосипедного спорту (Катерина Величко, Катерина Набережна, Данило Сурженко, Вікторія Ярошенко), греко-римської боротьби (Святослав Калашніков), скелелазіння (Владислав Макогон та Ярослава Пащук - вихованці КДЮСШ 1 м.Сєвєродонецьк), легкої атлетики (Роман Скурідін), настільного тенісу (Андрій Шамрай - вихованець КДЮСШ 1 м.Сєвєродонецьк).

П’ятеро провідних спортсменів з неолімпійських видів спорту одержуватимуть по 8 760 гривень – пауерліфтери Микола Бараннік, Олександр Лужбін, Наталія Череменко, призери світових першостей з класичного жиму лежачі Ганна Кадацька та багатирського багатоборства Олександр Дубовий.

По 10 220 тисяч гривень щомісяця надаватимуть провідним спортсменам – особам з інвалідністю: Олександру Дмитриєнку (переможець ЧЄ-2023 з легкої атлетики) та Наталії Олійник (переможниця ЧС-2023 з пауерліфтингу).

Четверо перспективних спортсменів – осіб з інвалідністю отримуватимуть по 5 110 гривен. Це – переможці та призери чемпіонату України з плавання Артем Кочергін, Роман Куценко, Марина Низова, Ганна Поліщук.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0bKeBZpVGLb4hQGYrsHZG6Nronz6s...]]>

 

Матеріали по темі:

Сєвєродонецькі спортсмени Ярослава Пащук та Владислав Макогон здобули звання "Кандидат у Майстри спорту України зі скелелазіння"

Сєвєродончани Святослав Пащук та Владислав Макогон здобули срібло на Молодіжному чемпіонаті України зі скелелазіння

Сєвєродонецькі спортсмени зібрали врожай медалей на молодіжному чемпіонаті України зі скелелазіння

Сєвєродончанка Ярослава Пащук увійшла до десятки фіналістів Кубка України зі скелелазіння - сьогодні боротьба за першість!

Вихованка КДЮСШ 1 м.Сєвєродонецьк Ярослава Пащук здобула ІІІ місце на Чемпіонаті України зі скелелазіння!

Сєвєродончанка Ярослава Пащук - у фіналі Кубку України з болдерингу

Сєвєродонецькі спортсмени потрапили до фіналу Чемпіонату України зі скелелазіння

Сєвєродонецька тренерка Юлія Радіонова про підготовку скелелазів в умовах війни

Сєвєродонецькі скелелази готуються до підкорення нових вершин

Сєвєродонецькі скелелази здобули переможні та призові місця на "Hyperion boulder week" (м.Київ)

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)