Ви тут:

"Львівські круасани" із Сєвєродонецька тепер у Хмельницькому

29-06-2024
Категорія: 

]]>Східний Варіант: Пекарня “Львівські круасани” у Сєвєродонецьку була одним з найпопулярніших місць не лише серед сєвєродончан, а й жителів усієї Луганщини. Керівництво цього закладу мало плани на відкриття ще одного закладу, але прийшла російська окупація. Нову пекарню все ж відкрили. Тільки тепер у Хмельницькому. Про зруйновані мрії, часткову евакуацію бізнесу та роботу на новому місці, розказав власник пекарні “Львівські круасани” Роман Кушнір.]]>

У колись затишне кафе на проспекті Гвардійському в місті Сєвєродонецьк приходили сотні відвідувачів за день.

круасани із Сєвєродонецька

Пекарня “Львівські круасани” у Хмельницькому по вул.Зарічанська, 13А. Фото: Східний Варіант

“Це було чудово. Ми мали великий заклад, який полюбили люди. Починаючи цей проєкт, було зазначено, що у місті не вистачає закладів харчування у стилі львівських мануфактур. Обираючи нішу, ми зупинилися саме на круасанах. На фоні промислового міста у 2019 році там зʼявився сучасний заклад, така собі — частинка Європи. Стільки було планів, але повномасштабна війна все перекреслила”, —  говорить Роман.

Вдалося врятувати обладнання та меблі

За словами Романа, у перші дні повномасштабного вторгнення було прийнято рішення виїжджати. Тоді обласна адміністрація пропонувала представникам бізнесу релокацію та евакуацію. 

“Ми, як то кажуть, стрибнули в останній вагон. Оскільки ми виїхали на початку, то я два рази повертався у Сєвєродонецьк аби вивезти обладнання та якусь частину меблів. Тільки це і вдалося зберегти.  Кожна така поїздка, могла стати останньою, бо місто сильно обстрілювалося з перших днів лютого 2024 року. Але справжнім випробуванням була дорога Бахмут-Лисичанськ. Недаремно її називали “дорогою смерті”. Лише під час травневої поїздки ми двічі потрапили під прицільний ворожий обстріл, але Бог нам допоміг”, — згадує він. 

Відкриття та пошук співробітників 

Як розповідає підприємець, сумнівів, що це будуть круасани, не було. Не дивлячись на те, що у Хмельницькому вже були представлені “Львівські круасани”, чоловік таки вирішив відкривати саме цей заклад.

круасани із Сєвєродонецька

Фото: Східний Варіант

“Треба було обрати гарне приміщення. І на етапі будівництва цього торгового комплексу, ми обрали собі приміщення під пекарню. Дизайнери допомогли з візуалізацією ремонту і все вийшло. Відкрилися разом з самим торговим центром — восени 2023 року. Так, цей заклад менший у три рази за той, що був у Сєвєродонецьку, але і тут ми маємо свої плани на розширення пекарні”, — коментує підприємець.

Заклад почав працювати минулого року на відкриття самого Торгового центру. Спочатку люди мало знали про його існування, але з кожним днем  кількість відвідувачів збільшується, тому, за словами Романа, вони завжди потребують працівників.

круасани із Сєвєродонецька

Фото: Східний Варіант

“Спочатку було бачення, що перевагу у працевлаштуванні будемо надавати переселенцям. Але як показала ситуація, не всі поспішають на роботу. Тому у нас майже завжди є відкрита вакансія”,  — каже він.

Забігають земляки

До закладу протягом дня біжать не тільки хмельничани та гості міста, а й земляки. Так от, журналістиці Східного Варіанта вдалося поговорити з Галиною Тищік, старобільчанкою, яка покинула своє місто через окупації у 2022 році.

круасани із Сєвєродонецька

Фото: Східний Варіант

“Ми з сестрою часто ходимо в цей район міста пити каву. Колись так побачили вивіску “Круасани”. Зайшли й замовили наші улюблені, з тунцем. А сестра і каже, що останній раз їла круасани ще у Сєвєродонецьку. А дівчинка, яка тут працювала у той день, сказала, що власник вже мав пекарню і з Сєвєродонецька. І до того ж мав там такий самий заклад. Ми тоді прийшли ще й в інший день і вже познайомилися з власником. Тепер ходимо кожного тижня. Хоч тут можна трішки відчувати себе вдома”, — сказала Галина.

Чекають на деокупацію, щоб повернутися

Роман Кушнір каже, що саме у травні 2022 року, за пару днів до того, як було підірвано міст зі сторони Лисичанська, він востаннє був на Луганщині. Останній раз бачив “Львівські круасани” у Сєвєродонецьку.  Тепер про них нагадує сторінка у Facebook, де написано “Зачинено назавжди”.

круасани із Сєвєродонецька

Джерело: Роман Кушнір

“Нещодавно побачив фото свого закладу. Хтось збирається відчиняти на тому місці кафе. Навіть почали вікна ставити вже. У нас там були великі панорамні вікна, а так звані нові господарі, ставлять там звичайні. Як вони то зроблять, неясно. Але нічого. Ми обовʼязково проженемо всю нечисть, яка там зараз оселилася, і відкриємо свої “круасани”, — каже Роман.

 

За матеріалом: Східний Варіант - ]]>https://v-variant.com.ua/article/kruasany-iz-sievierodonetska/]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)