Ви тут:

З нагоди «Всесвітнього Дня біженців» Сєвєродонецька МВА провела засідання круглого столу «Згуртовані - Непереможені»

20-06-2024
Категорія: 

З нагоди «Всесвітнього Дня біженців» Сєвєродонецька міська військова адміністрація провела 20 червня засідання круглого столу «Згуртовані – Непереможені».

Анонсований захід відбувся у приміщені гуманітарного хабу БК «Металург» за адресою: м.Дніпро, проспект П.Калнишевського, 27 К . Бажаючі могли приєднатись також онлайн.

У засіданні Круглого столу взяли участь представники управлінь та структурних підрозділів Сєвєродонецької МВА: соціального захисту населення, економічного розвитку, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, освіти, культури, центру надання адміністративних послуг і гуманітарного хабу, представники громадськості Сєвєродонецької МТГ (члени Ради ВПО), а також міжнародні та регіональні партнери з: офісу Міжнародної організації міграції, представництв Проєктів «USAID», «U-LEAD з Європою», «Project HOPE в Україні», «Help Age International в Україні», Норвезьської ради у справах біженців, ГО «Проліска» , програми EGAP , а також всі небайдужі до проблем біженців громадяни, в тому числі хто прєднався до нашого засідання в режимі онлайн конференції.

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк розпочав захід : «Більше двох років тому майже вся Сєвєродонецька громада залишила свої рідні домівки, свою рідну землю. Частина наших громадян стала біженцями на теренах Європи та інших країн, частина є вимушено переміщеними особами на території нашої країни. Це досить складна для громади ситуація, важка. Разом з ним наше завдання консолідувати громаду, створити умови, щоб полегшити життя наших співгромадян, надати підтримку. І за це я вдячний своїм колегам, які працюють над цим, нашим міжнародним партнерам, які нас підтримують і допомагають у багатьох напрямках».

Послуги внутрішньо переміщеним особам в хабах надаються структурними підрозділами та комунальними закладами Сєвєродонецької міської військової адміністрації і ключову роль в цьому відіграють соціальні служби та установи. З їх основними напрямками діяльності ознайомила перший заступник начальника СМВА Тетяна Верховська.

Темами Круглого столу стали виклики для місцевих органів влади та механізми і інструменти їх подолання. Головні напрямки, за якими надається підтримка сєвєродончанам-переселенцям, а також шляхи вирішення проблемних питань:

- гуманітарна допомога, надання адміністративних та соціальних послуги ВПО;

- стан відновлення медичних, освітніх та культурних послуг для ВПО громади;

- шляхи вирішення проблемних питань при поданні документів до реєстру пошкодженого майна, житлові питання;

- економічне відновлення та підтримка релокованого бізнесу, допомога у проф-навчанні і працевлаштуванні ВПО (програми, гранти, пільгове кредитування);

- результати та перспективи співробітництва з регіональними та міжнародними гуманітарними і благодійними організаціями щодо подолання викликів війни.

Ознайомитись з головними темами можна у презентаціях, які завантажені нижче.

Також на заході за активну підтримку та плідне співробітництво з Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацію у період військової агресії РФ проти України подяками Сєвєродонецької МВА  відзначено міжнародних і регіональних партнерів та Раду ВПО при Сєвєродонецькій МВА.

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)