Ви тут:

«МОЄ МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ, МАЙБУТНЄ»

20-06-2024
Категорія: 

20 червня у м. Тернопіль, на центральной площі  біля Тернопільського Академічного Обласного Українського Драматичного Театру ім. Т.Г. Шевеченка пройшов захід присвячений Всесветному Дню біжінців, який організувала Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Тернопільській обласній військовій адміністрації за підтримки Тернопільської обласної військової адміністрації та Тернопільської міської ради.

За офіційними даними, станом на 18.06.2024 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб, на обліку в територіальних громадах Тернопільської області перебуває 68274 внутрішньо переміщені особи, з яких 66186 перемістилися після 24.02.2022. З них: 2722 – особи з інвалідністю; 11 257 – особи пенсійного віку; 18944 – діти. Тобто люди, які потребують соціальної підтримки.

Мета заходу - привернути увагу громади до проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи в межах нашої країни; консолідувати зусилля громади задля допомоги ВПО в Тернопільській області; висвітлити діяльність громадських і благодійних організацій, благодійних фондів тощо, чия діяльність пов’язана з наданням допомоги ВПО на Тернопільщині.

Гуманитарний ХАБ «Моя Луганщіна» в Тернополі, яким опікується  Сєвєродонецька міська військова адміністрація, також прийняв участь в заході та отримав від Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Тернопільській обласній військовій адміністрації Лист подяки за надану підтримку та допомогу в організації і проведенні заходу до Всесвітнього дня біженцівії «МОЄ МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ, МАЙБУТНЄ».

Дуже важливо закцентувати увагу населення на тому, що внутрішньо переміщені особи не є біженцями. Вони є громадянами України, так само як і інші українці, але зазнали важких обставин внаслідок російської агресії та були вимушені покинути свої домівки.

Захід спрямований на налагоджування  ефективної  взаємодії між державними установами, НГО та населенням задля своєчасного та якісного реагування на виклики, спричинені внутрішнім переміщенням та допоможе інтегрувати ВПО в громади Тернопільської області.

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет