Ви тут:

КНП «Український реабілітаційний центр» припинено шляхом приєднання до КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня»

23-04-2024
Категорія: 

Доводимо до Вашого відома, що комунальне некомерційне підприємство «Український реабілітаційний центр» Сєвєродонецької міської ради припинено шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Сєвєродонецької міської ради.

Відтепер продовжуватиметься діяльність як структурна частина (відділення) Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні (СМБЛ).

За період діяльності КНП «Український реабілітаційний центр» (з серпня 2023 до сьогодні) на розвиток усієї реабілітаційною ланки було виділено 5 млн грн. Тільки частина цих коштів була спрямована на адміністративні витрати та замовлення проєкту для центру протезування у м. Києві, де має розташовуватись німецька лабораторія з виготовлення протезів Ottobock. Ми пройшли всі етапи, і наразі знаходимось на фінальній стадії виграшу гранту близько 2 млн євро на придбання обладнання. Відповідно, не було можливості набирати медперсонал й отримати медліцензію, допоки не буде власного чи орендованого приміщення для здійснення діяльності. Натомість приділялось дуже багато уваги соціально-гуманітарним програмам, проведена колосальна робота й значно поповнена безкоштовна реабілітаційна база. Під час налагодження співпраці з партнерами вдалось підписати меморандум зі СНУ ім. Даля для майбутнього стажування та працевлаштування молодих фахівців профільних факультетів (фізичної та психологічної реабілітації та ін.).

Влітку 2023 року Сєвєродонецькій міській багатопрофільній лікарні з бюджету Сєвєродонецької ВА було виділено 62 млн грн на організацію матеріально-технічної реабілітаційної бази. У розрізі цього КНП «Український реабілітаційний центр» не отримало необхідної фінансової підтримки з бюджету міста задля ефективного втілення поставлених завдань.

Середня заробітна плата керівника центру складала 32 тис грн, адміністративного персоналу до 15 тис грн при нульовій матеріально-технічній базі.

МОЗ України вбачає розбудову реабілітаційних закладів національного рівня,в тому числі з урахуванням територіального принципу.

Реабілітація – комплексний процес, у якому неможливо обмежитись лише одним спеціалістом. Для того, щоб відновити навички руху людини, повернути їй здатність до самообслуговування, спроможність повноцінно працювати й відпочивати, – потрібна ціла команда фахівців. Такий формат надання допомоги передбачає роботу так званої мультидисциплінарної реабілітаційної команди. Допомога групи фахівців – обов’язкова в стаціонарних умовах у післягострому та довготривалому реабілітаційному періодах.

Мультидисциплінарна реабілітаційна команда в багатопрофільні лікарні, в якій працюватимуть повноцінні реабілітаційні відділення забезпечить функціонування більшої кількості ліжок для надання реабілітаційної допомоги, що сприятиме підвищенню доступності якісної доказової реабілітаційної допомоги.

Узагальнюючи, можна процитувати слова Президента України Володимира Зеленського, який у березні під час робочої поїздки наголосив, як важливо розширювати мережу відділень реабілітації в лікарнях: «Це швидше, ніж побудувати цілий центр. При лікарнях треба це робити дуже швидко, тому що реабілітація потрібна зараз. Потрібно задіяти всі можливості, всю інфраструктуру і всі міністерства. Правильно, що всі разом це роблять».

За активної громадської позиції та залучення генерального директора Ігоря Панова команда збирається стати сильним фаховим ядром у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні.

Більше світлин за посиланням:

]]>https://www.facebook.com/UkrainianRehabilitationCenter/posts/pfbid02e1S1...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет