Ви тут:

Родини безвісти зниклих та незаконно ув’язнених українців можуть отримати соціальну підтримку, зокрема соціальні послуги

11-09-2024
Категорія: 

За даними Міністерства внутрішніх справ України, на сьогодні у нашій державі  55 829  тисяч людей зникли безвісти, 46 285  тисяч - розшукуються,  щодо близько 7 тисяч інформація встановлена та задокументовано 1767  фактів зникнення дітей.

Своєю чергою Міністерство соціальної політики пропонує 12 першочергових соціальних послуг та програм підтримки для родин, які очікують рідну людину з полону або ж чиї рідні вважаються зниклими безвісти. 

Всі ці послуги призначені для того, щоб допомогти людині, звільненій з полону, членам її родини та членам родин військовополонених отримати професійну соціальну підтримку. Для кожної звільненої з полону людини та її родини визначається фахівець - кейс-менеджер, який допомагає в організації соціальних послуг та інших допомог. 

“Для того, щоб дійсно бути поміччю українським родинам у таких обставинах, Міністерство соціальної політики працює над програми допомоги та підтримки - це може бути і психологічна підтримка в наших центрах соціальної служби,або у центрах життєстійкості чи санаторно-курортне лікування. Закликаємо скористатися цими програмами”, - сказала заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва. 

Соціальні послуги та допомоги доступні і можуть бути активовані на будь-якому етапі: членами родини під час очікування, а також людиною  після звільнення, під час реабілітації та за місцем проживання.

Членам родин таких громадян послуги надаються під час перебування їхніх рідних у полоні та після звільнення їхніх рідних. 

Міністерство соціальної політики розробило ліфлет, де зібрана вся інформація про послуги та допомоги родинам полонених, незаконно ув’язнених та безвісти зниклих.  

 

Джерело: Міністерство соціальної політики України - ]]>https://www.msp.gov.ua/news/24004.html]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет