Ви тут:

Гуманітарні хаби Луганщини готові до роботи в екстремальних умовах

11-09-2024
Категорія: 

Про початок навчального року 2024-2025 у закладах освіти Луганської області, підсумки літньої оздоровчої кампанії та підготовку гуманітарних хабів до роботи в осінньо-зимовий період доповіли начальнику Луганської ОВА Артему Лисогору керівники профільних департаментів на апаратній нараді.

Насамперед Артем Лисогор представив керівникам територій нещодавно призначеного заступника голови облдержадміністрації з питань цифрової трансформації Дениса Денищенка та поінформував про інші кадрові зміни.

Основна увага була приділена підготовці гуманітарних хабів для ВПО з Луганщини до роботи в осінньо-зимовий період та підтримці громадами Захисників України та їх родин.

«Наступна зима не буде легшою за минулу. Тож наші гумхаби мають стати місцем, де луганчани за будь-яких умов зможуть отримати необхідну допомогу, обігрів, доступ до мережі Інтернет та комунікацію з рідними та близькими», - вчергове наголосив очільник Луганщини.

Як було повідомлено, наразі функціонують 37 центрів підтримки ВПО з Луганської області, їх загальна опалювальна площа складає 3287,6 м кв.

У 21 гуманітарному хабі функціонує централізоване теплопостачання, у 16 – індивідуальне. Усі мають у наявності альтернативні джерела опалення. Зокрема, 117 електрообігрівачів, які у разі відсутності опалення повністю забезпечать потребу в обігріві приміщень.

На випадок блекаутів громадами придбано 376 одиниць джерел енергоживлення, у тому числі великої потужності. Зокрема, 70 генераторів – для гуманітарних хабів. У разі необхідності є можливість збільшення їх кількості. Створені запаси палива для роботи генераторів.

Крім того, усі центри підтримки цивільного населення обладнані безперебійно функціонуючою системою водопостачання та водовідведення. Створено запас питної води від 30 до 600 літрів – залежно від потенційної добової потреби.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid03LJGwkEZzrm9YcgmQNKaDsWHXWzh...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет