Ви тут:

Після 1 вересня буде продовжено виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

31-08-2024
Категорія: 

]]>Попри складне становище, держава продовжує системно підтримувати тих, хто потребує допомоги. Частиною підтримки,яку забезпечує Уряд для внутрішньо переміщених осіб, є допомога на проживання. Така допомога виплачується щомісяця на кожного члена сім'ї ВПО з вразливих категорій українців.  Наразі понад 1,2 млн українців, які через війну змушені були залишити свої домівки, отримують цю допомогу.]]>

У серпні  2024 року термін виплати допомоги на проживання для значної ВПО вразливих категорій закінчився. Ці внутрішньо переміщені особи отримували виплату щонайменше з липня 2023 року, а більшість з них – півтора чи два роки. Тобто держава тривалий час фінансово підтримувала ці родини, щоб вони могли  налагодити життя у нових громадах (деякі родини отримують виплати на проживання з моменту їх запровадження, тобто третій рік).

Втім, для продовження підтримки ВПО, які знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах, Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців - тобто до лютого 2025 року. Відповідну постанову Уряду, розроблену Мінсоцполітики, сьогодні було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

Відтак, для тих ВПО,у яких в серпні 2024 року мав завершитися період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені. 

Звертаємо увагу також, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися НЕ потрібно.

При цьому, аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин. 

Якщо змін не відбулося – родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року. 

Звертаємо увагу, що критерії для отримання права на виплату не змінилися: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які зверталися із заявами з березня 2024 року.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

 

Джерело: ]]>Міністерство соціальної політики України]]> - ]]>https://www.msp.gov.ua/news/23977.html]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет