Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 31.08.2024

31-08-2024
Категорія: 

«У прифронтових населених пунктах Луганщини залишаються, у переважній більшості, літні люди. Тому вмовити їх виїхати вкрай важко. Вони до останнього тримаються за своє майно і, попри постійні обстріли з боку росіян, кажуть, що «звикли тут». Однак ми не полишаємо спроб швидше убезпечити луганчан.

Учора вдалося. Серед евакуйованих із Новолюбівки – 75-річні жінка та чоловік, а також 93-річна жінка. Наразі вони в іншому регіоні, необхідну допомогу отримують», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Наступальні дії противника поряд із Невським, Макіївкою, Твердохлібовим, Андріївкою, зі Стельмахівкою тривають.

Під вогонь ствольної та реактивної артилерії ворога, зокрема, потрапили Невське та Макіївка. Біля цих сіл росіяни намагалися вдарити 95 безпілотниками.

Бездіяльність рятувальників на окупованій рашистами території області стає вже буденною справою.

Місцеве населення поступово розуміє, що у випадку лиха допомоги звідти очікувати не слід. Нещодавно сухостій зайнявся поряд із містом Боково-Хрустальне, що неподалік Хрустального. Полум’я, яке не приборкали пожежники, перекинулося на житлову забудову. За підсумком, вигоріли дев’ять будинків та 38 господарств. Окупаційна влада та рятувальники спостерігали.

Неодноразово в Сєвєродонецьку будівники кидали напіврозібраний будинок.

Причини різні, але в існуючі проблеми ніхто не втручається і не прискорює їхнього вирішення. Так, у травні одна з підрядних організацій взялася показово відновлювати майже непошкоджену багатоповерхівку. Зупинилося все після демонтажу даху. У такому стані будинок перебуває вже четвертий місяць. Завтра – осінь. Дощі почастішають, а разом із тим збільшиться кількість затоплень квартир.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0TkCdUon6igFThJrYqN4FTEY25SHJ...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет