Ви тут:

ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») подоланий роями Сєвєродонецької міської територіальної громади

31-08-2024
Категорія: 

Протягом серпня 2024 року на базі Філії «Центральний табір туристського активу учнів України», с. Осій Іршавської міської ради Хустського району Закарпатської області відбувся ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра) для роїв закладів освіти молодшої, середньої та старшої вікових груп, які стали переможцями ІІ етапу Гри  в своїх областях.

Нашу громаду та Луганщину представляли: в молодшій віковій групі – рій «Вільні» Гімназії № 4 міста Сєвєродонецька Луганської області (керівник рою Ірина КАЛІНІНА, вчитель початкових класів Гімназії № 4; заступник керівника рою  Тетяна КРИЩЕНКО, педагог-організатор Гімназії № 4), у середній  віковій групі –  рій «Козацька слава» Ліцею «КОЛЕГІУМ» міста Сєвєродонецька Луганської області (керівник рою Світлана КОБОЗЄВА, педагог-організатор Ліцею «КОЛЕГІУМ»; заступник керівника рою Аліна КОСТИРЯ, директор Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості). 

Два тижні вишколу за підтримки та під керівництвом Таборової старшини були насичені різноманітними заходами та промайнули дуже швидко: гутірки, збірки, розучування та запровадження церемоніалу, зустрічі з Героями російсько-української війни, захоплюючі екскурсії та  туристичні походи в межах регіонального ландшафтного парку «Зачарована Долина», майстер-класи від військових та рятувальників, День самоврядування, представлення роєм власної мистецької композиції, тактична гра на місцевості з елементами топографії та орієнтування, етнодискотека, робота в чотах, проведення вишколів та змагань з туристських навичок, стрільби, ігри та забави. Для керівників роїв було проведено навчання «Школа виховників джур».

З метою  забезпечення роїв усім необхідним Управлінням освіти Сєвєродонецької МВА було  придбано спорядження, намети, спальні мішки, рюкзаки, туристичні стільці та столи, каремати, вишиванки, костюми камуфляжні, прапори тощо.

Щоб узяти участь у Грі, наші діти та супроводжуючі педагоги з’їхались із багатьох міст України до м. Дніпро та м. Київ, і вже звідти  разом рухались до Закарпаття з батьківським благословенням. 

Про проведений час можна говорити нескінченно, бо «Джура» - це спосіб життя і мислення, це захопливий вир подій і змагань, який виховує, гуртує, надихає всіх, дозволяє розуміти один одного на величезній відстані і дає поштовх для розвитку.

Діти отримали нові знання, здобули досвід, друзів, зарядились  сонячною атмосферою Закарпаття, позитивом Таборової старшини і невичерпною енергією кожного учасника  вишколу!

Щиро дякуємо за це всім організаторам Гри, приймаючій стороні, друзям, партнерам, зокрема: Українському державному центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганському обласному центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства,  керівництву міста Іршава, педагогічному колективу Іршавського міського Центру позашкільної освіти, Філії «Центральний табір туристського активу учнів України» (с.Осій), Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації, Сєвєродонецькому міському центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)