Ви тут:

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Сєвєродонецька громада приєдналась до забігу у пам'ять про загиблих воїнів

31-08-2024
Категорія: 

31 серпня відбувся щорічний Всеукраїнський патріотичний забіг у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Сєвєродонецька громада також приєдналась до заходу.

Цей забіг – шана до загиблих воїнів й подяка військовослужбовцям і їхнім сім’ям.

У Дніпрі мешканці Луганщини зібрались зранку на Алеї захисників Луганщини. Забіг об'єднав земляків: бігунів-аматорів, вихованців спортивних шкіл, представників Луганської облдержадміністрації і міських військових адміністрацій, силових відомств, ветеранів, волонтерів, матерів і вдів загиблих Захисників, а також всіх бажаючих.

Крім того, мешканці Сєвєродонецької громади бігли цей Забіг у Києві, Полтаві, Кременчузі, Черкасах, Чернівцям, Камінець-Подільскому, Івано-Франківську і навіть у Гельсинках і Німеччині.

Перед початком спортивно-патріотичного заходу присутні вшанували пам'ять про загиблих Героїв хвилиною мовчання, після чого до учасників звернувся очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Сьогодні, як ніколи, важливо засвідчувати нашу гордість і нашу пам’ять про кожного, хто віддав найдорожче – власне життя за вільну Україну. Пишаюсь тим, як луганчани в усіх куточках нашої країни долучились до забігу. Адже саме за Луганщину віддали життя перші Герої цієї війни. Ми пам’ятаємо кожного і помстимось за кожного!», - сказав Артем Лисогор.

Матері загиблих Захисників України - Героїв Луганщини Сергія Склярова, Дмитра Набоки та Руслана Довгополого подякували всім за участь і шану до загиблих захисників і висловили сподівання, що пам'ятні заходи про всіх дітей, яких не дочекались батьки з війни - це народна пам'ять про Героїчних синів України.

Особливість забігу у тому, що учасники долають дистанцію з закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк цього разу брав участь у забігу за загиблого захисника України – Андрія Жидкова.

Марина - вдова Захисника сєвєродончанина Павла Токарєва - приїхала з Краматорська, щоб бігти за свого загиблого Героя.

Забіг завершився успішним фінішем для всіх бігунів, адже у цьому заході все ж таки головним є участь і пам’ять про загиблих воїнів.

На завершення кожен з учасників отримав медаль. Перші нагороди Артем Лисогор вручил найменшим, але вже завзятим учасникам.

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет