Ви тут:

Загинув Олександр Гостіщев – командир штурмового полку «Цунамі» штурмової бригади «Лють» Гвардії наступу, екс-начальник Управління патрульної поліції у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному

16-03-2024
Категорія: 

Його серце зупинила російська балістична ракета, випущена зранку 15 березня 2024 року з території Криму по Одесі.

Станом на ранок 16 березня відомо про 20 загиблих та 73 поранені. Серед них і ті, хто приїхав по допомогу постраждалим і потрапив під повторний удар агресора.

«Із Олександром ми були пліч-о-пліч у 2014-му – в батальйоні «Дніпро-1». Він проходив службу в зоні проведення АТО з червня 2014 року. Брав участь у звільненні Маріуполя, Іловайська та інших правоохоронних операціях», – згадує очільник Луганщини Артем Лисогор.

Гостіщев Олександр Євгенович народився 19 лютого 1983 року у місті Дніпропетровську. 

До 2014 року працював у приватному підприємстві директором з розвитку. Закінчив Український державний хіміко-технічний університет, у 2017 році отримав другу вищу освіту за спеціальністю право у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. 

З квітня 2014 року пішов добровольцем до полку спецпризначення «Дніпро-1». З червня 2014 року виїхав на службу в зону проведення антитерористичної операції. Приймав участь у звільненні Маріуполя, Іловайська та інших правоохоронних операціях на території Донецької області. 

З лютого 2015 року очолював Жовківське відділення поліції ГУ НП у Львівській області. 

У серпні 2017 призначений начальником Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному. Працював на посаді до 2021 року, а після обійняв посаду заступника голови ГУНП Одеської області.

Після початку повномасштабного військового вторгнення РФ у лютому 2022 року став командиром батальйону спецпризначення НПУ "Цунамі".

Нагороджений відзнакою МВС "За службу державі" та нагородною зброєю за участь в антитерористичній операції.  

У листопаді 2022 року його внесок у наступальну операцію на Херсонщині Глава держави відзначив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Нещодавно Олександру Гостіщеву виповнися 41 рік. Назавжди…

Вічна пам’ять…

 

 

 

За інформацією: ]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/zaginuv_oleksandr_gostishchev_komandi...]]> та ]]>https://tribun.com.ua/uk/109560-sered-zagiblix-v-odesi-oleksandr-gostisc...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет