Ви тут:

З нагоди Дня міста вшанували тих, хто зробив внесок у розвиток Сєвєродонецька та хто захищає нашу країну від окупантів

27-05-2024
Категорія: 

27 травня відбулись урочистості з нагоди Дня міста та Дня хіміка.

З поздоровленнями від голови Луганської облдержадміністрації Артема Лисогора звернувся його перший заступник Олексій Смірнов: «90 років тому в пісках зародилося це славетне місто. В останні роки воно перетворилось на квітуче місто, ставши дійсно другим обласним центром. Але ворог знову намагається перетворити його на пісок. Я впевнений, що завдяки нашим Збройним Силам, завдяки людям, які в тилу допомагають ЗСУ ми зможемо відвоювати місто, і воно знову буде квітучим. І ми зможемо відзначати День міста парадом на площі, як це було у 2021 році! Слава Україні!»

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк: «Сьогодні ми відзначаємо наших сєвєродончан, які доклали і докладають особистих зусиль, щоб у нашому місті знову замайорив синьо-жовтий прапор. Також сьогодні ми відзначимо тих, хто до останнього знаходився у Сєвєродонецьку, дозволяв йому виживати, дозволяв йому оборонятись. Це був наш спільний труд, це був внесок у життя нашого міста. І тому ці люди заслуговують на повагу та відзначення. А також – це погляд у майбутнє. Наше місто буде вільним, і ми будемо разом його відновлювати. Слава Україні!»

Звання «Почесний громадянин міста Сєвєродонецька» присвоєно Андрію Ширшикову, бійцю 111 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

За значний особистий внесок в захисті Сєвєродонецької громади та з нагоди 90-річчя заснування Сєвєродонецька відзнакою «За особливі заслуги» нагороджено 34 військовослужбовців з 111 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, 11 прикордонного загону.

Відзнакою «За особливі заслуги» за відповідальну громадянську позицію в умовах воєнного стану нагороджено представників оператора мобільного зв’язку та Інтернет-провайдера, працівників Сєвєродонецької міської військової адміністрації та працівників міських комунальних підприємств, які з моменту повномасштабного вторгнення і до повної окупації Сєвєродонецька забезпечували його життєдіяльність.

Грамотами Сєвєродонецької міської військової адміністрації за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, досягнуті успіхи у навчанні і вихованні підростаючого покоління відзначено керівників закладів освіти та посадових осіб управління освіти СМВА.

Також спільно з облдержадміністрацією Сєвєродонецька МВА передала 24 FPV-дрони: по 12 дронів-камікадзе вручено 111 окремій бригаді ТрО та 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха.

Дрони поїдуть на передову з малюнками, які для захисників підготували гуртківці культурного центру гуманітарного хабу Сєвєродонецької громади у Дніпрі.

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)