Ви тут:

Як взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід

31-07-2024
Категорія: 

Навчитися коректно взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід, — завдання кожної свідомої людини. Допоможе у цьому ]]>симулятор]]> на платформі «Дія.Освіта», що був створений до освітнього серіалу ]]>«Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія».]]>

Симулятор навчить правильно та з повагою взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід, та відпрацювати отримані знання на практиці, завдяки зануренню користувача у змодельовані, але наближені до реальних, ситуації. Наприклад:

  • Ваш партнер повернувся з фронту. Серед ночі ви прокидаєтеся від того, що він сильно штовхнув вас. Він теж прокинувся, але ще не усвідомлює, що знаходиться вдома, і продовжує «воювати», як це було у сні. Як діяти далі?
  • На роботі ви розмовляєте з колегою — ветераном або ветеранкою. Колега починає жартувати на такі теми, як смерть, травми, війна. Ви почуваєтеся розгубленим. Як відреагувати?

Симулятор допоможе зрозуміти унікальність кожної ситуації та — головне — запропонує кілька варіантів дій на кожну змодельовану ситуацію. Відповіді супроводжуються поясненнями експертки та допомагають краще зрозуміти, як наші дії можуть вплинути на людину з досвідом війни. Симулятор через змодельовані ситуації, наближені до реальних

Цей симулятор — інноваційний формат перевірки себе і своїх знань. Звичайно,  він не враховує всі варіанти, оскільки досвід кожної людини є унікальним та потребує індивідуального підходу. Хтось має проблеми зі сном після повернення, хтось — ні. Для когось прийнятний чорний гумор, для когось це — табу. 

Якщо ви не впевнені, як діяти правильно, будьте щирими, толерантними і не бійтеся ставити запитання. Комунікація є ключем до вирішення будь-яких складних ситуацій. Детальніше про це — в освітньому серіалі «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія», який можна переглянути на платформі ]]>Дія. Освіта]]> та на ]]>YouTube]]>-каналі «Ти як?».

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я — ініціативи першої леді Олени Зеленської. Проєкт реалізується за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, громадської організації «Безбар’єрність» та компанії Visa — учасниці спільноти «Бізнес без бар’єрів».

 

]]>https://moz.gov.ua/uk/yak-vzayemodiyati-z-lyudmi-yaki-mayut-bojovij-dosvid]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)