Ви тут:

Сєвєродонецька громада взяла участь у навчальному візиті до Хорватії, організованому «U-LEAD з Європою»

24-05-2024
Категорія: 

Представники окупованих/деокупованих громад України та члени Асоціації нескорених громад взяли участь у навчальному візиті до Хорватії, організованому «U-LEAD з Європою»!

Сєвєродонецьку міську територіальну громаду представила перший заступник начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Тетяна Верховська.

Під час візиту учасники ознайомилися з ефективними інструментами інтеграції деокупованих громад до решти території воюючої країни, дізналися про європейський досвід відновлення місцевого самоврядування на де окупованих територіях, вивчили практику стимулювання повернення жителів деокупованих громад назад, довідалися про існуючі інструменти фінансової підтримки деокупованих громад за рахунок коштів ЄС.

Задля знайомства з хорватським досвідом, набутим унаслідок успішного протистояння агресивному військовому нападу, практикою виживання в умовах воєнного стану й наступної відбудови, учасники зустрілися з представниками Міністерств регіонального розвитку, економіки, сталого розвитку та інших.

Вони також відвідали муніципалітет Вуковар, який є прикладом успішного повернення до мирного життя після тривалої окупації!

Захід відбувся в рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва, створеного за ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України з метою допомоги вивчення та врахування досвіду у сфері відновлення тимчасово окупованих агресором територій.

]]>https://www.facebook.com/ULEADwithEurope/posts/pfbid02Xw1yx7dUQrfLu6srAQ...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)