Ви тут:

Сєвєродонецька громада взяла участь у 3-й Міжнародній виставці та конференції ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation

28-06-2024
Категорія: 

24-25 червня делегація Сєвєродонецької громади брала участь у 3-й Міжнародній виставці та конференції ]]>ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation]]>. - офлайн-платформі для проєктів з відновлення, технологій, обладнання та інвестицій з метою реабілітації людського потенціалу і відбудови медичної інфраструктури України.

У заході ReBuild Ukraine медичного спрямування наша громада бере участь вперше. Серед представників делегації: заступник начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Юлія Шорохова, начальник Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення СМВА Наталія Кришталь, заступник директора з перспективного розвитку КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Людмила Шипило.

Участь відбулась в рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва, створеного за ініціативи]]> Конгресу місцевих та регіональних вла]]>д.

«Охорона здоров’я та реабілітація – саме за такими напрямками працює медична сфера Сєвєродонецької громади. Медичні установи нашої громади після тимчасової окупації Сєвєродонецька розпочали та продовжують впроваджувати свою діяльність у Дніпрі та Українці (Київщина). Частина обладнання, звісно, залишилась на ТОТ. Наразі працюємо на новому обладнанні, у тому числі дякуючи благодійникам і  меценатам. На часі реабілітація. Такі обладнання та медтехніка також потрібні нашим закладам. Ця виставка – це демонстрація всього надсучасного та ефективного: тисячі брендів медичного обладнання, продукції та послуг. Можливість не лише дізнатися про іноваційні рішення, а й детально переговорити з виробниками, заручитися домовленостями та знайти партнерів, щоб удосконалити надання нашим мешканцям якісних послуг та розбудовувати сучасний центр реабілітації на базі наших медичних закладів», - розповіла Юлія Шорохова.

Сєвєродонецька громада ефективно спланувала участь у заходах: долучилась до пресбрифінгу представників влади України, ЄС та інших країн світу, присвяченому міжнародному співробітництву у відновленні людського капіталу України, марафону проєктів медичного відновлення, семінару «Як працює національна система управління ланцюгом постачання медичних товарів в Україні», національного павільйону «Україна та її проєкти з медичного відновлення».

Міжурядовий прес-брифінг відкрив заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір, який зазначив, що в Україні вже 1,2 млн. людей має статус ветеранів, приблизно стільки ж захисників, які боронять нашу країну зараз, отримають цей статус після демобілізації. Якщо додати ще й родини загиблих чи ветеранів, яким потрібна реабілітація, вийде не менше 5 млн. Тобто кожен шостий житель України має бути охоплений програмами підтримки ветеранів! Це колосальна відповідальність держави та інших українців перед цими людьми з одного боку, а з іншого боку саме ветерани будуть тим людським ресурсом, який буде відновлювати країну після війни.

Делегація Сєвєродонецької МТГ відвідала на запрошення павільйони Франції, Швеції, Чехії, де свою продукцію і послуги представляли десятки компаній, які можуть зробити вагомий внесок у відбудову медичної інфраструктури громади. Також делегація відвідала експозиції Канади, Німеччини, Данії та Польщі. Вдалося обговорити актуальні питання, новітні рішення та налагодити корисні контакти з потенційними партнерами.

Домовленостей вдалося досягти також з Нідерландами у напрямку розвитку телемедицини, яка допомагає вирішити такі завдання: надання медичних послуг в умовах, коли відстань є критичним фактором; обмін інформацією між медиками з метою діагностування, лікування і профілактики захворювань і травм; проведення досліджень і оцінок; забезпечення можливості безперервної освіти медпрацівників.

Використано власні світлини та ]]>ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)