Ви тут:

СБУ викрила чотирьох мешканців Луганщини, які вступили до лав окупаційних органів «мвс рф»

18-07-2024
Категорія: 

]]>Служба безпеки України ідентифікувала особи чотирьох колаборантів, які служать у лавах органів «мвс рф», створених окупантами на Луганщині після ліквідації т.зв. «поліції лнр».]]>

Двоє із зловмисників очолюють підрозділи з питань міграції та відповідають за нав’язування українцям російського громадянства.

Так, встановлено, що у середині 2023 року відповідну посаду у «відділі мвс рф «Сєвєродонецький» обійняла колаборантка, яка прибула із Первомайська. Там вона також служила в окупаційній «поліції» та займалася примусовою паспортизацію місцевого населення.

Начальником аналогічного підрозділу у «відділі мвс рф «Марківський» окупанти призначили місцевого зрадника - експрацівника районного ЦНАПу.

Фігуранткою також є жителька окупованого Хрустального, яка раніше була секретаркою в незаконній «поліції», а нині керує режимно-секретним підрозділом «відділу мвс рф «Краснолуцький».

Ще одна правопорушниця переховується у тимчасово окупованому Старобільську. У жовтні 2023 року вона склала присягу «поліцейського» і вступила до незаконного «відділу мвс рф».

Цим особам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Розслідування проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

]]>3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк]]>

]]>https://www.facebook.com/ssu.sievierodonetsk/posts/pfbid02uY8qsKn3Ep4sbt...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет