Ви тут:

Робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, – Артем Лисогор відкрив серпневу педконференцію

21-08-2024
Категорія: 

В облдержадміністрації відбулася щорічна регіональна серпнева конференція працівників освіти Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024-2025 навчальному році». 

До конференції як в режимі офлайн, так і онлайн, крім освітян, долучились представники обласної та міських військових адміністрацій, у тому числі начальник Сєвєродонецької міської військововї адміністрації Олександр Стрюк.

Із вітальним словом до учасників конференції виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Минулий навчальний рік був сповнений великих зусиль, відданості та праці, які ви вклали в освітній процес заради наших дітей, при цьому змогли втримати високий рівень його якості та організації, – зазначив Артем Лисогор. – Результати НМТ 2024 року знову підтвердили якість освіти Луганщини: шість випускників шкіл отримали найвищі 200 балів з окремих предметів. Плідним рік був і на медалі – 90 золотих та 34 срібні одержали наші випускники».

Найбільш актуальним для педагогів та їх вихованців стало реформування дистанційної освіти.

«Разом з вами нам вдалося відстояти позицію області щодо дистанційної освіти. Я вдячний вам за підтримку та запевняю, що робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, в тому числі і тих, які навчаються з тимчасово окупованої території», – наголосив Артем Лисогор.

Те, яких зусиль докладають наші педагоги, щоб продовжувати зберігати наших дітей, які знаходяться в окупації, в небезпеці, під постійним тиском росіян, заслуговує величезною поваги.

Він відзначив, що Луганську область в цьому ставлять в приклад, а роботу освітян оцінюють на рівні центральної влади. Є випадки, коли дітей, які були силою депортовані до рф, вдалося повернути додому саме завдяки роботі наших учителів.

Очільник Луганщини подякував освітянам області та побажав їм натхнення та успіхів у прийдешньому навчальному році.

Під час щорічної регіональної серпневої конференції працівників освіти Луганщини виконуюча обов’язки директорки Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Поскрякова відзвітувала про успіхи роботи освітньої системи області та плани на наступний учбовий рік.

Вона наголосила, що попри два з половиною роки повномасштабної війни, система освіти Луганщини продовжує функціонувати, виконуючи поставлені державою завдання з реалізації прав громадян на якісну й доступну освіту.

Обласна мережа закладів загальної середньої освіти нараховує 85 шкіл, в яких функціонують 1045 класів, де у дистанційному режимі здобували освіту 22 990 учнів.

У відносно безпечних регіонах України продовжують функціонувати 12 переміщених закладів професійно-технічної освіти, де навчаються 1492 студенти. Також евакуйовано чотири заклади вищої освіти, де здобувають освіту 11 947 студентів. 

У надскладних умовах вдалося завершити 2023-2024 навчальний рік, вчасно забезпечити замовлення та видачу документів про повну загальну середню освіту 3493-м випускникам шкіл області: 2171 свідоцтво про здобуття базової середньої освіти (з них 194 з відзнакою), 1322 свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти (з них 124 з відзнакою). 

Більш ніж 95% наших учнів та студентів навчаються онлайн з використанням дистанційних технологій, що зумовлює зміни у підходах до викладання й потребує значних ресурсів – як матеріально-технічних (комп’ютери, інтернет), так і інтелектуальних (навички роботи із дистанційними платформами, освітніми медіапродуктами, автоматизованими системи контролю знань тощо).

За сприяння Міністерства освіти України, для якісної організації дистанційного навчання, педагогічних працівників та їх вихованців забезпечено комп’ютерною технікою. Від міжнародних партнерів отримано 6787 одиниць (ноутбуки, планшети, хромбуки тощо), в тому числі 1986 – для педпрацівників та 4801 – для учнів.
Навчання дітей з ТОТ організовано як за дистанційною, так і за індивідуальною формами навчання.

У 2023-2024 навчальному році тільки за науково-дослідницьким напрямом роботи здобувачі освіти взяли участь у 89 обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах - це понад 4,5 тис. юних конкурсантів.

У всіх етапах Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» та у Всеукраїнському фізичному конкурсі «Левеня» брали участь 1307 учнів 104 закладів освіти із 17 територіальних громад області.

Здобувачі освіти взяли участь у 45 всеукраїнських заходах еколого-натуралістичного напряму. Всього за навчальний рік дипломами та грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України було нагороджено 405 учнів та колективів області.

Більше 5 тис. учнів, студентів та педагогів протягом навчального року було залучено до участі у заходах обласного та всеукраїнського рівнів з національно-патріотичного та туристсько-краєзнавчого напрямів діяльності, які у різних змаганнях та конкурсах посіли 22 призових місця.

За інформацією:

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02GdJstmrTMHRK2SEUvRVgkyQDWKe...]]>

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/osvityani_luganshchini_pidbili_pidsum...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)