Ви тут:

П'ятьом полоненим зрадникам-бойовикам загрожує довічне ув'язнення. Двоє з них брали участь у захопленні Сєвєродонецька.

25-07-2024
Категорія: 

]]>СБУ повідомила про підозру п’ятьом зрадникам, які допомагали рф штурмувати позиції ЗСУ під Сіверськом.]]>

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на східному фронті.

У червні цього року окупанти разом зі своїми поплічниками намагалися прорватися до Сіверська та Торецька на Донеччині. Тоді українські захисники знищили майже весь особовий склад штурмових груп агресора, а інших – взяли у полон.

Серед них – четверо мешканців тимчасово захопленої частини території Донецької та Луганської областей. У лютому та березні 2022 року вони вступили до окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил рф.

Один з них – снайпер з 85-ї окремої мотострілецької бригади країни-агресора. У складі ворожий військ брав участь в захопленні Попасної на Луганщині, а згодом був перекинутий на Сіверський напрямок.

Ще двоє – командир відділення та водій з 4-ї окремої мотострілецької бригади військ рф, які брали участь у захопленні Сєвєродонецька.

Після цього вони штурмували позиції ЗСУ в районах Білогорівки та Золотарівки з метою прориву до Сіверська.

Четвертий зрадник входив до 132-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил рф. Перебуваючи на посаді кулеметника, він здійснював прицільний вогонь по українських захисниках під Торецьком.

Ще один захоплений у полон – мешканець тимчасово захопленої частини території Харківщини. У червні цього року він виїхав до москви, де уклав контракт з міноборони рф.

Потім його призначили до 59-го штурмового взводу 2-го танкового полку країни-агресора.

Після нетривалої підготовки на полігонах зрадника у складі штурмової групи направили атакувати позиції ЗСУ в районі селища Терни на Донеччині. Там його взяли в полон.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);

▪ ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

Джерело: ]]>3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк]]>  - ]]>https://www.facebook.com/ssu.sievierodonetsk/posts/pfbid0jJN9wkwTgUyDioQ...]]>

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет