Ви тут:

Міжнародні партнери допомагають відновлювати енергетичну систему України

25-07-2024
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини Артем Лисогор у режимі онлайн долучився до брифінгу щодо подолання енергетичних викликів в країні.]]>

Як зазначив виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, разом із представниками влади сьогодні над цим питанням працюють наші міжнародні партнери, які активно сприяють підтримці та відновленню енергетики України. Іноземна спільнота продовжує дієві кроки для подолання наслідків російських атак і сприяє відновленню енергосистеми України.

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав, що робочі групи, у яких також беруть участь представники США, Японії, Великобританії та Норвегії, розподілені по п’яти основним тематичним напрямам. Це ремонт та відновлення інфраструктури, розвиток системи розподіленої генерації, забезпечення запасними електрогенераторами, захист електричної інфраструктури, а також стале забезпечення теплоносіями для відповідної інфраструктури.

За словами міністра, наразі в середньому дефіцит становить близько 3 ГВт. Водночас якщо звести всі поточні потреби, не обмежуючись лише опалювальним сезоном, то йдеться про обсяг у понад 6 ГВт.

Також триває робота над забезпеченням розподільної генерації та створення відповідної системи до 2027 року.

Відповідний план був схвалений Урядом. Опрацьована потреба в когенераційних установках та блочно-модульних котельнях.

Сьогодні Україна потребує 369 модульних котелень загальною потужністю теплової 994 МВт, а також 381 генератора для потреб сектору теплової генерації. В цілому встановлення когенераційних установок на підприємствах теплової генерації може дати можливість отримати до 2 ГВт електричної енергії.

Помічник Державного секретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт наголосив, що у Вашингтоні усвідомлюють ризики, які зростатимуть із наближенням зими. Він зазначив, що партнери мають якнайшвидше об’єднати свої зусилля для допомоги Україні.

Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда підтримав цю позицію, засудив атаки росіян на цивільні об’єкти нашої країни та зауважив, що Японія продовжить співпрацю з партнерами у проєктах, які підтримують Україну зокрема в енергетиці.

Також на брифінгу представили напрацювання щодо другого рівня захисту об’єктів енергетичної інфраструктури. Наразі сформовано список об’єктів, які будуть забезпечені необхідними засобами захисту.

У заході взяли участь члени Уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та міжнародні партнери – представники дипломатичних місій США, Японії, Канади, Італії, Данії, Норвегії, Швеції, Литви, представництва ЄС та міжнародних організацій, а також 16 послів України.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/mizhnarodni_partneri_dopomagayut_vidn...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет