Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 30.05.2024

30-05-2024
Категорія: 

«Підтримуємо наших громадян, які поки не наважилися на евакуацію попри складну безпекову ситуацію. Жителям Невського та Новолюбівки привезли хліб та продуктові набори. Лінія бойового зіткнення зовсім поруч. Ті ж самі села росіяни за учора обстріляли зі ствольної та з реактивної артилерії. Під вогонь ворога також потрапили Макіївка, де теж залишається місцеве населення, та Стельмахівка», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Противник намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій в районах Стельмахівки, Новоєгорівки, Андріївки і Невського.

Окупанти вчергове штурмували Серебрянське лісництво і Білогорівку.

У так званій «лнр» запроваджено режим надзвичайної ситуації через загибель посівів сільгоспкультур, яка сталася унаслідок травневих заморозків, коли у повітрі та на поверхні ґрунту було зафіксовано температуру від мінус 0,4 до мінус 5,9 градуса. Окупанти звітують по втрату від несприятливих погодних умов близько 7 % врожаю. Фермери скаржаться про значно більші втрати – тому й оголошено надзвичайну ситуацію.

У Луганську загарбники провели форум «Історія для майбутнього. руська весна». Його організували російське міністерство освіти і військово-історичне товариство. Під час заходу учасникам неодноразово наголошували на важливості не вивчати історію, а саме правильно її подавати підростаючому поколінню, роблячи це технологічно. Розповіли про єдину логіку безперервної російської історії, яка має закладатися в кожен переписаний під себе окупантами підручник.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0DHdjE2tEGYVG2gRr58ajTWh3gRST...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет