Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 27.06.2024

27-06-2024
Категорія: 

"Щоразу, коли наша робоча група їде до прифронтових сіл, вмовляємо місцевих виїхати. Кожному розповідаємо, яку допомогу надамо при евакуації. Після загострення ситуації бажаючі почали з'являтися. Але більшість все ж залишається у своїх понівечених ворогом домівках у Невському, Макіївці, Новолюбівці. Учора їм привезли хліб і продуктові набори, надані Красноріченською громадою та волонтерами", - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він також повідомив, що по Куземівці, Стельмахівці, Макіївці та Невському росіяни за добу вдарили 87 разів. Артилерійських обстрілів завдано 38. Тричі Невське було обстріляне з "Градів".

На Куп'янському напрямку противник атакував поблизу Стельмахівки. Двома бомбами загарбники вдарили по Надії. Ситуація там залишається напруженою.

На Лиманському ворог концентрує свої зусилля поблизу Греківки, Макіївки і Невського, де відбулося близько 80 відсотків від усіх атак. Також агресор вдарив чотирма КАБами по Серебрянському лісу.

Штурмовими діями загарбники намагалися витіснити наших захисників із позицій у Білогорівці, що на Сіверській ділянці фронту.

Комунальне підприємство, яке в окупованому Сєвєродонецьку відповідає за водопостачання, зробили філією луганського. Перші наслідки - зниження вдвічі заробітної плати. Чоловікам, які бажають звільнитися, погрожують повістками. Свобода по-російськи.

У Лисичанську загарбники організовують провокації, застосовуючи ударні дрони. Б'ють по житловій забудові. Місцеві жителі зрозуміли це після чергового нещодавнього теракту росіян. Тоді неподалік рухалася колона військової техніки армії рф, яку ніхто навіть не пробував атакувати. Завдання в окупантів були іншими.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02AsyAFJM3WtKRS6cN4dP5BfLe3G4...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет