Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 09.09.2024

09-09-2024
Категорія: 

«98 БпЛА застосували росіяни поблизу Макіївки та Невського. 50 із них спрямували на Невське. Цей населений пункт вони також двічі обстріляли з реактивної артилерії. Зі ствольної – і Макіївку, і Невське», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Атаки противника зупинені в районах Стельмахівки, М’ясожарівки, Невського та Білогорівки.

Із окупованого рашистами Луганська у кремль відзвітували про майже 87 % готовності до опалювального сезону. Показник непоганий, але він, як і минулоріч, не враховує стану справ у прифронтових напівзруйнованих містах – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному. Їх знов не включили до графіку. У зазначених населених пунктах навіть самі комунальники не до кінця розуміють, чи вдасться щось встигнути до 15 жовтня. Багато хто пам’ятає минулорічний фальстарт в Лисичанську, який за підсумком ніякого результату, крім пропаганди, не дав. Справжній відсоток підготовки до зими у так званій «лнр» – набагато нижчий.

Передачею вугледобувних підприємств незрозумілим російським інвесторам окупованої частини Луганської області обумовлюють розвиток галузі. Однак водночас там накопичується заборгованість із виплати заробітної плати та відбувається скорочення штату гірників.

Як виявилося, загарбникам не потрібні не тільки шахтарі, а й саме вугілля. У так званому «міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства лнр» заявили про наміри позбутися залежності від вугілля. У планах – переобладнати усі котельні на газові. Тобто, виключити можливість опалення вугіллям шкіл, будинків культури, музеїв та інших об’єктів соцкультпобуту.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0KPeAddLPTWfUbh6r5nbHW4N4HCmm...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет