Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 06.06.2024

06-06-2024
Категорія: 

За минулу добу евакуювали трьох осіб з Невського та Макіївки. 62-річну жительку Невського вдалося вивезти за добу до того, як її будинок знищила авіабомба. Жінка знаходиться в безпеці.

«Також учора на виїзд погодилися ще дві особи: 70-річна жінка та 72-річний чоловік. Наразі вирішується питання забезпечення їх житлом для постійного проживання, тимчасово проживають у родичів.

Щодня продовжуємо наголошувати на евакуації. Красноріченська СВА здійснює супровід, займається вирішенням усіх питань – людям треба просто погодитися та зібрати речі», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Ситуація на полі бою залишається напруженою. На Куп’янському напрямку противник більше десятку разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Окупанти не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників. 11 атак відбито. Втрат позицій не допущено.

На Лиманському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала - усі спроби противника просунутися вперед у районах Невського та в Серебрянському лісі успіху не мали.

За учора ворог провів там сім атак, продовжує тиснути у Серебрянському лісі – за минулу добу там тривали бойові дії у чотирьох локаціях. Ще один бій точився біля Невського.

На тимчасово окупованих територіях невдоволеним «владою» погрожують ув'язненням до трьох років. Мешканці Рубіжного неодноразово скаржилися на так званого «очільника муніципального округу» - писали листи навіть путіну, і нарешті, дочекалися офіційної відповіді.

У листі окупанти пояснили, що за «наклеп» на нову "владу" можна отримати 3 роки позбавлення волі. За висловлювання у соціальних мережах – також передбачене покарання у вигляді штрафу.

Продовжилися рейди росіян у тимчасово окупованих населених пунктах. Зокрема, у Марківці, Новопскові, Бондарівці та Лісній Поляні окупанти забирають продукти харчування та побтові речі із будинків та магазинів. Але ж скаржитися – не можна. Тому люди продовжують виживати, як можуть. Якщо так підуть справи, то росіянам скоро не залишиться ким «керувати».

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0tenT488VKciZr2RRq6KJg8EaBZ3s...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет