Ви тут:

Організація «Людина в біді» допомагатиме в облаштуванні житла та підтримці ВПО з Луганщини

14-06-2024
Категорія: 

Очільник Луганщини Артем Лисогор підписав Меморандум про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією та філією міжнародної організації «Людина в біді» (Člověk v tísni) в Україні.

Підписантом від Člověk v tísni виступила директорка представництва організації в Україні Анна Дуда.

Метою Меморандуму є об’єднання зусиль Сторін щодо забезпечення ефективної реалізації та захисту прав осіб, постраждалих внаслідок війни в Україні, від інших кризових ситуацій, а також відновлення.

Зокрема в рамках зустрічі були обговорені питання спільного облаштування місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, підтримка мережі ВПО-хабів Луганської області, можливість надання переселенцям багатоцільової готівкової допомоги та сприяння інтеграції ВПО у приймаючих громадах.

Артем Лисогор зазначив, що наразі створено три місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб з Луганської області: два – у м. Дніпро та у с. Войнівка на Кіровоградщині. Шелтери потребують проведення ремонтно-будівельних робіт, забезпечення надійного енергопостачання для всіх приміщень, включаючи електрику та опалення, з можливістю резервного джерела живлення в разі аварій, меблювання тощо.

Як найбільш прийнятний формат підтримки ВПО, розглянуто надання їм багатоцільової готівкової допомоги, що дозволить самостійно визначати людям, як використовувати отримані кошти.

Окремо Артем Лисогор та Анна Дуда обговорили грантові програми для підтримки релокованого бізнесу Луганської області за напрямами: закупівля обладнання та інвентарю для відновлення виробничих потужностей; оренда або купівля приміщень для ведення бізнесу; підтримка в адаптації до нових ринків та пошуку нових клієнтів.

З метою координації заходів гуманітарного реагування та відновлення у Луганській області, Меморандумом передбачена участь організації «Людина в біді» в консультативно-дорадчих органах, створених облдержадміністрацією.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/organizaciya_lyudina_v_bidi_dopomagat...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет