Ви тут:

«Ніч на полонині»: Луганський театр виступив з фестивальною прем’єрою у Дніпрі

25-10-2024
Категорія: 

Автентичні костюми, блискуча гра та декорації, які перенесли глядачів на Карпатський плай. Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр показав виставу «Ніч на полонині» в рамках театрального фестивалю української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA».

Подія зібрала сотні глядачів – в залі аншлаг. У Дніпрі нині мешкає чимало внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, завдяки виставі свого театру всі вони змогли відчути частинку рідного краю, побачити знайомі обличчя, зібратися разом.

«Багато акторів, які виступили на цій сцені – близькі знайомі моєї родини. Приємно прийти до «своїх», побачити та обійняти їх. Щиро радує і те, що вони продовжують працювати та віддавати себе творчості в цей нелегкий час», - розповіла Діана з Сіверськодонецька, яка вимушено виїхала до Дніпра.

«Ніч на полонині» - історія про кохання за поемою Олександра Олеся. Знайомий сюжет, з трагічними кінцем резонував усім присутнім. Колектив театру вітали оплесками, навіть тривога не змусила глядачів пропустити частину спектаклю – після відбою усі повернулися до перегляду.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр нині працює в Сумах. Відроджує старі постановки, працює над новими, гастролює Україною та Європою.

«Сьогодні у нас не просто прем’єра вистави на фестивальній сцені, а зустріч великої луганської родини. Колектив нашого театру, усі луганчани щодня доводять свою стійкість та незламність духу – попри окупацію домівок кожен продовжує робити своє діло якісно, збирає волю у кулак та продовжує робите те, що має. Задля того, щоб повернутися додому, бути господарями на свої землі, щоб жити у мирні та вільній Україні – від Карпатських гір до луганських степів», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02tD68B8x19zWAgQ4df4TYT2EQRAY...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет