Ви тут:

На базі Сєвєродонецького КНП «КДЦ» відкрито Центр ментального здоров’я

28-08-2024
Категорія: 

«Уже давно для всіх свідомих людей — принаймні у вільному світі — аксіомою є те, що людське життя важливе. Настав час зробити аксіомою й те, що важлива і його якість. А ментальне здоровʼя — основа цієї якості», — перша леді Олена Зеленська, ініціаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я

 

28 серпня за участю заступника начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Юлії Шорохової відбулось відкриття Центру ментального здоровʼя на базі КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради.

«Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?» — ініціатива першої леді Олени Зеленської, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я. Ми переконані, що робота Центру не буде обмежуватися терапевтичними послугами: це і роз’яснювальна робота, і робота з громадою, з нашими військовими та членами їх сімей. Фахівці Центру допомагатимуть людям, травмованим і фізично, і морально Це все на сьогодні актуально – наша реальність змінилася швидше, ніж ми самі», - підкреслила Юлія Шорохова.

За оцінками експертів, з початку повномасштабного вторгнення 40-50 % населення України потребує психологічної та психіатричної підтримки різного ступеня інтенсивності. Ми переживаємо травматичний досвід, який може лишити по собі слід та вплинути на якість життя.

Попри це, чимало людей вважають звернення за психологічною допомогою проявом слабкості та нездатності впоратися зі своїми проблемами. Але це не так: кожна людина в будь-який момент життя може потребувати підтримки свого ментального здоров'я. А переконання, що ваші емоції або почуття не варті уваги, потрібно відкинути, адже це є проявом самостигматизації.

До того ж таку підтримку не варто асоціювати лише з лікуванням чи важкими розладами. Наприклад, психотерапію можна також розцінювати як інструмент для розвитку. Нам властиво прагнути зрозуміти власне життя та свою роль у світі. У всіх цих випадках важливо мати підтримку кваліфікованого спеціаліста, а не лише родини чи друзів, оскільки їхня думка буде суб’єктивною. А у деяких випадках допомога фахівця вкрай необхідна.

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)