Ви тут:

“Мрію стати лікарем”. Сєвєродончанка про зайняте ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі та майбутню професію

28-05-2024
Категорія: 

]]>Одинадцятикласниця Єва Римар навчається у Сєвєродонецькому багатопрофільному ліцеї, захоплюється хімією та біологією і мріє пов’язати з цими науками свою майбутню професію.]]>

]]>Виданню ТРИБУН дівчина розповіла про участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті Малої академії наук, призове місце та плани на майбутнє.]]>

“Я народилася у Сєвєродонецьку та люблю дуже багато місць у ньому. Це й нові райони, Чисте озеро, район торгівельного центру «Амстор», площа Перемоги, адже там завжди організовували багато цікавих свят”.

Незабаром, 26 травня, сєвєродончани будуть святкувати день рідного міста. Єва згадала, як цей день проходив вдома.

“Містяни збиралися на площі, інколи влаштовували пінні вечірки, часто приїжджали музичні виконавці, такі як Ярмак, Злата Огневич, Світлана Тарабарова та інші”.

Сєвєродонецьк. Фото: Єва Римар

Сєвєродонецьк. Фото: Єва Римар

 

 

Сєвєродонецьк. Фото: Єва Римар

Дівчина навчається у ліцеї хіміко-біологічного профілю. Каже, що їй до вподоби обраний навчальний заклад. 

“Мені дуже подобається хімія та біологія. З цими науками я й хочу пов’язати свою майбутню професію. Я хочу бути лікаркою, стоматологинею. В біології мені подобаються теми генетики, закони Менделя. В хімії – загальна, органічна та трішки біохімія”, – говорить Єва. 

Учениця 11 класу посіла ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких проєктів Малої академії наук. Свою роботу Єва представила у секції "Матеріалознавство та інженерія" у відділенні "Технології виробництва".

Захист роботи Єви Римар

“В даний час у нашій країні та у  всьому світі все більшої гостроти набувають проблеми, пов'язані з енергозбереженням. Постійне зростання цін на паливо й енергетичні ресурси призводить до того, що в складному становищі опиняються як великі промислові об'єкти, так і різні структури соціального значення. Таким чином, головним завданням стає пошук шляхів скорочення споживання енергоресурсів, зокрема, скорочення до мінімуму втрат тепла в атмосферу. З цією метою використовують теплоізоляційні матеріали. Тому вибір теми роботи заснований на прагненні впровадження в країні енергоощадних технологій, оскільки  нові енергоощадні технології будуть сприяти досягненню енергетичної незалежності України. Відновлення міст та промислових об`єктів стане найактуальнішою задачею у післявоєнний період, і виробництво теплоізоляційних матеріалі буде край необхідним”, – йдеться у вступі до досліду дівчини.

Про конкурс Єва дізналася від знайомих, які брали у ньому участь раніше. 

“Моя робота називається «Мікрохвильова технологія збудження зернистих теплоізоляційних матеріалів на основі рідкого скла». Цю тему я обрала разом з науковою керівницею, моєю вчителькою хімії Лілією Мішиною. Також мені подобаються теми в секції медицини, в якій я б також хотіла себе спробувати”, – додає сєвєродончанка.

Каже, що очікувала отримати перше місце.

“Звісно, очікувала на вище місце, але на Всеукраїнському конкурсі це значно важче зробити, ніж на регіональному чи обласному. Велика конкуренція та розрив балів між конкурсантами досягає сотих. Але я рада і зайнятому місцю”.

Єва Римар говорить й про своє головне досягнення.

Найціннішою для мене є золота медаль, яку я маю отримати після закінчення школи, адже це - 11 років роботи

Після повномасштабного вторгнення дівчина виїхала до Дніпра, наразі планує скласти іспити на вступити до університету на бажану спеціальність. 
 

Валерія Демидович  ]]>Валерія Демидович]]>

 

Джерело: ТРИБУН - ]]>https://tribun.com.ua/uk/111359-mriju-stati-likarem-severodonchanka-pro-...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет