Ви тут:

Міністерство енергетики презентувало рішення для стабілізації ситуації в енергетичному комплексі

19-07-2024
Категорія: 

]]>Артем Лисогор долучився до брифінгу Міністерства енергетики України з питань забезпечення потреб енергосектору та підготовки до осінньо-зимового періоду.]]>

Стабілізація енергосистеми – першочергове завдання, адже через аномальну спеку зростає споживання електрики. Крім того, ворог щодня обстрілює об‘єкти критичної інфраструктури.

Тож для сталої роботи енергосистеми України наразі потрібні конкретні рішення, які повинні реалізовуватися у тісній взаємодії влади, міжнародних організацій та громад.

Міжнародні партнери надають значну допомогу нашій країні, але, враховуючи ситуацію, необхідний комплексний підхід.

Тому до обговорення проблеми стали представники Офісу Президента України, профільні міністерства, очільники облдержадміністрацій та громад.

Нашу територіальну громаду на заході представляла перший заступник начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Тетяна Верховська.

На брифінгу було представлено ряд урядових ініціатив. Зокрема, для бізнесу запроваджено державну програму з пільгового кредитування за системою «5-7-9» на генеруюче обладнання, а також безвідсоткові кредити для фізичних осіб на встановлення сонячних панелей.

Крім цього, спрощено процедуру зі спорудження об'єктів енергосистеми. Це дозволить пришвидшити процес відновлення інфраструктурних об’єктів, що буде вкрай важливим після деокупації Луганщини для її відбудови.

Для консультування з питань отримання пільгового кредитування, участі в програмах підтримки з енергозабезпечення та енергоефективності, підключення до електричних та газових мереж з 20 липня запрацює урядова гаряча лінія «Струм» за коротким номером 15-49.

Також учасники обговорили локальні задачі, які необхідно вирішувати «на місцях».

 

За інф.: ]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/ministerstvo_energetiki_prezentuvalo_...]]>

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)