Ви тут:

Луганський бізнес співпрацюватиме із Спілкою підприємців та роботодавців Польщі

13-02-2024
Категорія: 

]]>Луганська обласна державна військова адміністрація, Регіональна рада підприємців при облдержадміністрації та Спілка підприємців та роботодавців Польщі підписали Меморандум про співпрацю, аби консолідовано протидіяти викликам, з якими стикається бізнес в умовах війни.]]>

«Ворог цілеспрямовано знищує нашу економіку та свідомо вбиває мирних людей, адже залякування та тиск є звичними методами для країни-агресора. Війна руйнує бізнес Луганщини вже вдруге. Підприємці,  як ніхто інший знають тернистий шлях до відновлення. Фактично, з пустими руками вони були змушені розпочинати свою справу заново», - зазначив Артем Лисогор.

Обласна адміністрація підтримує бізнес регіону, залучаючи всі  наявні для цього механізми. Ведуться перемовини з банками щодо відсотків по кредитуванню малого та середнього бізнесу.  Пропонується внесення змін до законодавства, які спрямовані на підтримку підприємців, стимулюємо працевлаштування наших внутрішньо-переміщених громадян. Розширюємо зв’язки з міжнародними партнерами.

Бізнес Луганщини є конкурентним як на українському ринку, так і на європейському, адже пропонує якісну та унікальну продукцію. Представники Польщі наголосили на тому, що зацікавлені продовжувати співпрацю з українськими підприємцями і після нашої Перемоги.

«Протягом минулого року ми підтримали близько 100 українських приватних компаній у виході на польський ринок і готові це роботи далі. Розуміючи, що Луганська область має дуже тяжкі наслідки вторгнення росіян, ми готові запропонувати співпрацю у сферах логістики, транспорту, «Бізнес для бізнесу». Також, ми готові проводити міжнародні форуми для підприємців саме в Україні, адже розуміємо, що у вас є на це запит», - зауважив віце-президент Спілки підприємців та роботодавців Польщі Марцін Новацький.

Крім того, на зустрічі обговорили і гостре для України питання співпраці із Польщею в агросекторі. Марцін Новацький запевнив у готовності до спільної роботи і в цьому напрямку. Наразі пан Новацький залучений до переговорів у Польщі, а також зазначив, що мав розмову із представниками Європарламенту у Брюсселі щодо вирішення питання експорту української сільськогосподарської продукції і наполягає на пошуку компромісу у цьому питанні.

«До мене як до голови Регіональної ради підприємців при Луганській облдержадміністрації звертаються наші представники агропромислового бізнесу і для них це дійсно дуже болюче та проблемне питання, адже наша область майже повністю окупована. Ми вдячні вам за розуміння ситуації. Перспектива виходу на європейський ринок для бізнесу Луганщини допомагає в умовах відсутності тих потужностей, які були до окупації створювати робочі місця та підтримувати економіку країни», - розповів голова Регіональної ради підприємців при Луганській облдержадміністрації Жан Кисіль.

Підтримка міжнародних партнерів та побудова зовнішньоекономічних зв’язків є пріоритетною справою не лише на рівні нашого регіону, а й всієї країни – адже це ще один крок на шляху до Євроінтеграції.

 

За інф.: ]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/luganskiy_biznes_spivpracyuvatime_iz_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет