Ви тут:

Луганщина долучилась до театрального фестивалю української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA»

23-10-2024
Категорія: 

«Ця театральна сцена стала місцем зустрічі незламних театрів, які працюють на межі вогню та під постійними обстрілами, але роблять свій неоціненний внесок у збереження національної самоідентичності. Це не менш важливо сьогодні, - адже щодня рашисти знищують наші театри та музеї, спалюють бібліотеки, спотворюють історію, намагаються зламати наш дух та змусити замовкнути. Але наші голоси звучать все гучніше, на увесь світ», - зазначив Артем Лисогор.

Луганщина вже вдруге долучається до фестивалю «ДНІПРО.ТЕАТР.UA». Цьогоріч подія зібрала ряд професійних театрів із семи областей країни: Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Одеської, Миколаївської тощо.

Відкрили фестиваль дніпряни – показали глядачам оперету «Весілля в Малинівці», але не за класичним сюжетом, а переосмисленим в українському контексті.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор та Ірина Грицай – заступниця голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації привітали учасників та глядачів зі стартом культурної події. Висловили слова подяку Збройним Силам України та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр в рамках фестивалю покаже виставу «Ніч на полонині» за драматичною поемою Олександра Олеся. Показ відбудеться вже 24 жовтня о 18:00 на сцені Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Колектив театру запрошує усіх луганчан на фестивальну прем’єру!

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/luganshchina_doluchilas_do_teatralnog...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет