Ви тут:

Луганщина доєдналася до Угоди про економічну «Мережу регіонів Тримор’я»

14-06-2024
Категорія: 

Делегація Луганщини взяла участь у Конгресі місцевого самоврядування Трьох Морів, який відбувся 12-13 червня у місті Люблін у Польщі.

Ініціатива 3SEAS – важлива компонента Європейської безпеки та економічного розвитку.

Мережа об’єднує 25 регіонів з семи країн світу (Польща, Болгарія, Угорщина, Литва, Румунія, Словаччина, Україна).

З вітальним словом до учасників форуму звернувся Президент Польщі Анджей Дуда, наголосивши на неприпустимості поразки України у війні з росією та необхідності максимальної військово-технічної та економічної підтримки нашої держави.

Учасники Конгресу зосередились на обговоренні розширення можливостей використання штучного інтелекту та забезпеченні енергетичної незалежності країн-учасниць ініціативи.

Відтепер Луганська область також долучилась до Угоди про економічну Мережу регіонів Тримор’я.

«Налагодження міжрегіонального співробітництва, побудова стійких зв’язків та взаємодії у сферах інфраструктури, транспорту, діджиталізації та інновацій, підтримка підприємництва, розвиток малого і середнього бізнесу та міжнародної торгівлі, обміни у сфері культури тощо – все це допоможе ефективно впоратися з процесами відновлення», – звернувся онлайн до учасників Конгресу очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він подякував партнерам за прихисток, який вони надають нашим громадянам і підтримку релокованих громад Луганської області. Та наголосив, що третина міжнародної допомоги, яку вони отримують, надходить від європейських партнерів.

У зверненні до учасників Ініціативи 3SEAS Артем Лисогор окреслив основні проблеми, у вирішенні яких розраховує на міжнародну підтримку. Зокрема, це відновлення доступу до об’єктів критичної інфраструктури після деокупації територій та послуг для ВПО та жителів прифронтових населених пунктів. Підтримка та зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування та забезпечення професійного розвитку ВПО. Збереження людського капіталу для повернення на деокуповану Луганщину.

«Усі наші зусилля спрямовані на пошук можливостей, партнерів, запровадження спільних проєктів, обмін досвідом, ресурсами та інформацією для успішного відновлення та відбудови Луганщини. Укладання Угоди про економічну «Мережу регіонів Тримор’я» є значущою складовою у вирішенні цих питань» – зазначив він.

 ]]>https://www.congress.gov.ua/luhanshchyna-doiednalasia-do-uhody-pro-ekono...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет