Ви тут:

Фінансування програм підтримки військових на ветеранів, початок начального року, підготовка соціальних об’єктів до зими, – Артем Лисогор про підсумки тижня

14-09-2024
Категорія: 

]]>«Комунікація між усіма ланками влади області вкрай важлива. Інформація, яку ми отримуємо від місцевих адміністрацій, дає ґрунт для аналізу та впровадження регіональної політики», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор, розповідаючи про апаратну нараду, яку провів цього тижня.]]>

Серед питань, що були обговорені: виконання програм соціальної підтримки для військовослужбовців, ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників/Захисниць України, підсумки літньої оздоровчої кампанії та початок навчального року 2024-2025.

Артем Лисогор повідомив, що у Луганській області на обліку перебувають 10,1 тис. ветеранів війни, які отримали цей статус після 2014 року.

У поточному році на здійснення заходів вказаних програм місцевими бюджетами передбачено фінансування у розмірі 90,5 млн грн. За дев’ять місяців поточного року фактично використано 42,6 млн грн.

Також увага була приділена підготовці гуманітарних хабів для ВПО з Луганщини до роботи в осінньо-зимовий період. Профільні очільники структурних підрозділів ОВА наголосили, що заклади готові працювати в екстремальних умовах.

На випадок блекаутів громадами придбано 376 одиниць джерел енергоживлення, у тому числі великої потужності. Зокрема, 70 генераторів – для гуманітарних хабів. У разі необхідності є можливість збільшення їх кількості. Створені запаси палива для роботи генераторів.

З початком навчального року освітній процес розпочався у 83 закладах загальної середньої освіти Луганської області, у 82 школах – за дистанційною формою. Усього до навчання стали 20615 учнів.

Підбили підсумки оздоровчої кампанії «Літо-2024 року». Так, 4461 дитина з Луганщини відпочила і оздоровилася цього літа.

Начальник Луганської ОВА також розповів про передачу Луганському науково-дослідному експертно-криміналістичного центру МВС України комп’ютерного та лабораторного обладнання, яке допоможе у розслідуванні воєнних злочинів, скоєних армією рф, та, відповідно, у зборі доказової бази для судових процесів.

Сучасна техніка сприятиме оперативності та підвищить точність роботи.

В рамках робочої поїздки до м. Жовті Води голова облдержадміністрації зустрівся з громадою Попаснянської громади та узяв участь в урочистому заході з нагоди дня заснування міста Попасна. Для сотень попаснян він став можливістю зібратися разом, побачити знайомі обличчя, відчути тепло та підтримку одне одного.

Завершився тиждень зустріччю з родинами загиблих військовослужбовців 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. Разом із головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком Артем Лисогор вручив відзнаки сім’ям загиблих Героїв.

«Вічна шана тим, хто першим зустрів ворога вогнем, давши можливість Україні вижити!» – наголосив він.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/finansuvannya_program_pidtrimki_viysk...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет