Ви тут:

Фахівці Сєвєродонецького центру первинної медико-санітарної допомоги долучилися до навчання з ментального здоров'я

05-06-2024
Категорія: 

Ти ЯК?

Саме з цієї фрази починаються майже всі діалоги сьогодення.....

У липні 2023 року в м. Київ відбувся перший етап навчання (тренери Олег Шульц та Анна Коба), а у травні 2024 року другий етап навчання (тренери Марія Пірогова та Михайло Бебешко), які були організовані Міністерством охорони здоров’я України разом з World Heaith Organization Ukraine, Всеукраїнською програмою ментального здоров’я за ініціативою О. Зеленської «Ти Як?».

З програмами дій ВООЗ із подолання прогалин у сфері психічного здоров’я (mhGAP) ознайомились співробітники ]]>КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги"]]>: Демиденко Ірина (сімейний лікар), Великоцька Емілія (лікар-терапевт), Федіна Інна (сімейний лікар), Литвиненко Вікторія (старша медична сестра амбулаторії № 2), Бабакіна Олена (медична сестра), Берестова Ірина (медична сестра).

На тренінгах були надані матеріали з надання психологічної підтримки пацієнтам, практично пропрацьовано етапи спостереження та лікування, алгоритми дій, основні принципи допомоги та клінічної практики з таких модулів: Депресія. Психози. Епілепсія. Дитячі та підліткові психічні і поведінкові розлади. Деменція. Розлади, пов’язані зі зловживанням психоактивних речовин. Самоушкодження/Суїцид. Інші важливі скарги на стан психічного здоров’я.

Всі співробітники за висновками навчання отримали сертифікати та попереду ще довгий час онлайн-супервізій, консультацій та обговорень з чудовими тренерами.

 

]]>КНП "Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги"]]>

]]>https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid037dEug3iQWsWMqNH...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)