Команда «The Puzo Pub»: "Необхідно дати людям можливість знайти щось рідне у великому місті"
Сьогодні, 7 жовтня у Києві відчиняє свої двері улюблений багатьма сєвєродончанами заклад «The Puzo Pub». За ці пів року команда встигла вивезти частину обладнання та меблів, обрати місто та таки зважитися на новий старт у столиці. Робота нині відбувається швидше всупереч усьому, адже значну частину обладнання довелося залишити у рідному місті, а всі заробітки колектив спрямовував на покращення своїх проєктів саме у Сєвєродонецьку. Тому їм довелося зіткнутися із фінансовими та організаційними труднощами.
Наразі відкривається заклад на 1 зал та приблизно 10 столиків. І хоча масштаби незрівнянні з сєвєродонецькими, колектив згадує, що в рідному місті вони починали з пивної крамниці, яка переросла в один із найзнаменитіших закладів Сєвєродонецька. Однак зараз в них є головні козирі – міцна команда та досвід, завдяки яким і відбудеться довгоочікуване відкриття.
Про те, з якими труднощами довелося зіткнутися колективу, як зміниться меню та про віру друзів у новий старт команда «The Puzo Pub» розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».
Відкриття заклад планує на 7 жовтня і воно не буде гучним.
«Не буде нічого офіційного. Просто відкриваємося в напівтестовому режимі, з обмеженим меню, оскільки в якийсь момент зрозуміли, що прямо ідеально відкритися не вийде. Тому вийде як вийде. Команда вся у Києві, чекає на роботу. Поки що далеко до ідеалу, але оскільки відкриваємося з дуже обмеженими фінансовими можливостями, поки що так», - кажуть у команді.
Місто обирали довго. Також довго вивозили обладнання із Сєвєродонецька і тому частина команди тривалий час перебувала на Дніпропетровщині.
«На жаль, вдалося вивезти лише близько 20%. Тяжке обладнання – найдорожче – вивезти не вдалося, оскільки не було кому вантажити у місті. Вже на той момент великою машиною, якою ми виїжджали, неможливо було під'їхати – дроти були на дорогах, можна було дістатися тільки маленькою машиною. Тож частина залишилася там. Але якби не вдалося вивезти навіть цю частину обладнання та частину меблів, про відкриття не йшлося б сьогодні», - ділиться команда пабу.
Колектив довгий час вирішував, у якому місті залишатись.
«Багато міст об'їздили. Думали, де лишатися. Навіть у якийсь момент думали залишатися у Дніпрі. Але десь ментально, мабуть, не відчули, що це наше місто. І вирішили командою зупинитися на Києві», - згадують вони.
Команда збереглася, проте частина людей роз'їхалася Україною, хтось поїхав за кордон. До того ж, зараз поки не ті масштаби закладу для великого колективу.
«Збереглася основа, з якою ми приїхали до Києва та працюємо», - розповідають працівники.
Масштаби закладу на сьогодні поки не ті, що раніше, адже у Сєвєродонецьку паб займав понад 600 кв.м. Було кілька залів із великою посадкою.
«Тут 1 зал, приблизно 10-13 столів. Приміщення в оренді є свої умовності. Однозначно не ті масштаби. Але на сєвєродонецький рівень ми виходили багато років, «The Puzo Pub» починався з невеликого магазину пива і поступово ставав пабом. Тому, сподіваємося, що тут буде так само. Поки що починаємо з меншого, але вже з більшим досвідом», - вірять у команді.
Колектив обіцяє радувати відвідувачів тими стравами та напоями, які були й у Сєвєродонецьку. Але сьогодні тут так само не обходиться без складнощів.
«Багато чого змінилося. З 24 лютого багато постачальників більше не працюють. На багато позицій, які закуповувалися за кордоном, піднялася ціна. Тому точно такого ж меню не буде. Буде таке саме, але обмежене. Однозначно позицій буде менше. Можливо, у майбутньому запропонуємо якісь новинки. Але зараз завдання поставити на рейки те, що є. У тих обсягах, що ми можемо потягнути. Наразі немає можливості зберігати таку величезну кількість продуктів», - діляться працівники.
У мережі вже спостерігається ажіотаж на броню столиків на день відкриття.
«Сказати, що прям ажіотаж – ні. Є обмежена посадка і є клієнти, які за багато років стали добрими друзями та які забронювали собі стіл ще до того, як йшлося про відкриття та ще не було навіть зняте приміщення. Питаннями броні поки що не займалися. Просто на всіх чекаємо. У «The Puzo Pub» немає потреби сідати за стіл. Ті, хто до нас ходив у Сєвєродонецьку, знає, що будь ти хоч керівником, другом керівника і так далі, якщо ти не замовив стіл, то ти там не сидиш. Тому всі свої завжди стояли у першому залі за барною стійкою, не маючи жодного столу. Це не було для нас важливим. Сподіваємося, що ті, хто захоче до нас прийти, робитиме це протягом дня і ми будемо раді бачити всіх за столом або без столу», - каже команда.
Місцеві поки що не виявляли інтересу до нового закладу. Але команда і не займалася піаром проєкту саме в Києві. Вони довгий час думали: зберігати стару назву чи повністю змінити все.
«Команда наполягла, що потрібно відкриватися під своєю назвою. Необхідно дати людям можливість знайти щось рідне у великому місті, куди багато хто з сєвєродончан переїхав. Тому вирішили залишити назву та привнести до дизайну серце, яке ми привезли з Сєвєродонецька», - ділиться колектив.
Звичайно, основна проблема сьогодні – відсутність достатньої кількості фінансів.
«Заклад – це дуже дорого. Це набагато дорожче, ніж може здатися людям збоку. Усі вкладення завжди були у заклад. Усі заробітки йшли у його покращення. Це все залишилося у Сєвєродонецьку. Ми готувалися до сезону, літнього майданчику, нових проєктів», - згадує команда.
Сьогодні для «The Puzo Pub» головне – успішно відкритись. Про подальші плани, як зазначає команда, говорити поки що передчасно.
Заклад знаходиться за адресою: Київ, лівий берег, ЖК «Комфорт Таун», вул. Регенаторна 4, корпус 14.
Джерело: Сєвєродонецьк онлайн - https://sd.ua/news/16311