Ви тут:

Ключові зустрічі Глави держави у Європі, промоція луганського бізнесу, підтримка військових та дітей, – підсумки тижня від Артема Лисогора

12-10-2024
Категорія: 

«Цього тижня триває потужний робочий візит Володимира Зеленського до Європи, де він зустрічається з ключовими партнерами України. Так, вже проведено двосторонні зустрічі з Президентом Франції Емманюелем Макроном, Прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, з Федеральним Канцлером Німеччини Олафом Шольцем, головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні, з Прем’єр-міністрами Албанії, Північної Македонії та Греції – Еді Рамою, Христіаном Міцкоським, Кіріакосом Міцотакісом, Президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар, а також з Папою Римським Франциском. Був оголошений План Перемоги», – прокоментував головні підсумки тижня очільник Луганщини Артем Лисогор та нагадав, що нещодавно Глава держави з робочим візитом відвідав Сполучені Штати Америки, де зустрівся з біпартійними представниками американського істеблішменту.

Артем Лисогор також акцентував на подіях, які можуть мати вплив на життя регіону. Так, у Києві відбувається бізнес-форум «Зроблено в Україні», де область представляє шість виробників: ТОВ «НВП «Аеромех» та «Be easy», ТОВ «НВП «УКРПОЖСТАНДАРТ», ПП «ЮНІКС», ФОП Іщенко Ю.В., та «Кондитерська SolodkoSolono». Головною метою заходу є презентація власної продукції, залучення інвестицій та формування логістики збуту.

Луганщина доєдналась до Всеукраїнської щорічної акції з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я. Очільник області взяв участь у презентації регіональної Концепції охорони ментального здоров’я. По всій Україні у хабах тергромад Луганщини відбулись масові заходи із захисту психічного здоров’я із залученням наших земляків.

Окремо голова облдержадміністрації Артем Лисогор зустрівся з першим заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Віталієм Миронюком. Під час заходу представлено тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУ ДСНС у Луганській області полковника служби цивільного захисту Івана Борзила.

Онлайн Артем Лисогор долучився до наради з очільниками регіонів, проведеної заступником Керівника Офісу Президента України Віктором Микитою.

За його словами, на заході розглядали низку питань забезпечення життєдіяльності регіонів. Перш за все, безпековий напрям, стан підготовки до опалювального сезону, варіанти підтримки населення в умовах можливих обмежень постачання електрики, забезпечення безперервного освітнього процесу, організацію допомоги ветеранам і переселенцям.

Незважаючи на важку ситуацію у країні, громади області виконують свої соціальні зобов’язання перед громадою. Так, ще 31 мешканець Рубіжанської громади, що перебуває у складних життєвих обставинах, отримав допомогу з місцевого бюджету.

800 родин з дітьми Сєвєродонецької громади вже одержали грошову підтримку до навчального року, у вересні грошову допомогу надано вісьмом військовим з Гірської громади.





Рейтинг: 
Голосов пока нет