Ви тут:

Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс «Юність» розвиває творчий, інтелектуальний, духовний і фізичний потенціал вихованців

09-10-2024
Категорія: 

За останні роки великою проблемою в нашій країні стало зменшення кількості закладів позашкільної освіти. Все це зумовлено, звичайно, повномасштабною війною, але є також й інші фактори. Такими факторами є: ліквідація закладів позашкільної освіти в процесі децентралізації, дуже багато закладів пошкоджено та зруйновано, в деяких закладах стали розміщувати волонтерські центри або прихистки для внутрішніх переселенців та інше.

Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс «Юність» ця проблема, нажаль, не оминула. Та, незважаючи на тимчасову окупацію м. Сєвєродонецьк та повномасштабну війну, сьогодні, в умовах релокації, Позашкільний заклад працює не зупиняючись, хоча і не в таких масштабах, як до початку повномасштабного вторгнення.

З листопада 2023 року Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс «Юність» під керівництвом Рубена Хачатурова відновив свою діяльність на базі культурного центру Гуманітарного хабу Сєвєродонецької міської військової адміністрації в м. Дніпро (проспект Калнишевського, 27-К). Протягом 2023-2024 навчального року позашкільну освіту здобували діти, які вимушені були покинути свої домівки у Сєвєродонецькій міській територіальній громаді та опинилися м. Дніпро. За даний період працювали гуртки «Впевнений старт» (підготовка дітей до школи) та «Українська мова». Вихованці активно долучаються до участі у конкурсах: стали лауреатом Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів «Код Нації» до 33-ї річниці Незалежності України у межах Національного Фестивалю «Код Нації», стали учасниками наймасштабнішої національно-патріотичної онлайн-руханки до Всесвітнього дня руху заради здоров’я, долучилися до флешмобу ]]>#ЛуганщинаВишивана]]>#; брали активну участь у Всеукраїнському родинному конкурсі фотопрезентацій «Вишиванка – оберіг моєї родини», стали учасниками обласного етапу Всеукраїнської фотовиставки до Дня Соборності України «України – це ми!». Гурток «Українська мова» став переможцем проекту «Позашкілля українським дітям за кордоном». Протягом навчального 2023-2024 року вихованці Сєвєродонецького дитячо-юнацького комплексу «Юність» долучалися до міських та обласних заходів:

  • тематичний флешмоб «Луганщина – це Європа, луганці – європейці!»;
  • захід, присвячений Великоднім святам «На гостину до Великодня»;
  • новорічні та різдвяні свята тощо.

За цей рік підписано меморандум про співпрацю між комунальним закладом культури "Дніпровські міські публічні бібліотеки" Дніпровської міської ради та Угода про співпрацю з Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара. Результатом співпраці з університетом стала робота дитячого майданчику відпочинку.

Влітку 2024 року було організовано роботу дитячого майданчику відпочинку, оздоровлення в якому отримали 160 дітей Сєвєродонецької територіальної громади. Насичені майстер-класи, пізнавально-розважальні заходи, нові враження та знайомства отримали мешканці нашої громади. Творчість, цікавинки та безліч позитивних емоцій допомагають малечі максимально відволіктися від суворих реалій.

Адміністрація СДЮК «Юність» постійно підвищує кваліфікаційний рівень шляхом участі у семінарах, Всеукраїнських форумах, Міжнародних науково-практичних конференціях тощо. В квітні 2024 року Хачатуров Рубен пройшов атестацію на відповідність займаній посаді.

Завдяки злагодженій роботі колективу, комплексній організації управлінської діяльності керівника Сєвєродонецького дитячо-юнацького комплексу «Юність», роботі кваліфікованих педагогів, постійно знаходяться та вдосконалюються шляхи для ефективної масової гурткової роботи, творчого підходу до організації занять та створення умов для творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку вихованців.

 

 

 

 

]]>Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс "Юність"]]>

]]>https://www.facebook.com/Ynistb/videos/1723702095097136]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет