Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 29.08.2024

29-08-2024
Категорія: 

«У деокупованих населених пунктах ще залишаються декілька людей, які одержують пенсії, користуючись послугами «Укрпошти». Щоразу, коли дозволяє безпекова ситуація, допомагаємо дістатися їм найближчого відділення на Донеччині. За потреби організовуємо підвіз до банківських установ і тих, кому виплати надходять на картку. Зокрема, на цьому тижні відповідні поточні питання змогли вирішити четверо жителів Невського та Новолюбівки, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Також до цих сіл днями привезли продукти харчування, медичні препарати та господарчі товари на замовлення місцевих».

Очільник Луганщини вкотре наголосив, що залишатися у прифронтових населених пунктах вкрай небезпечно. Лише за учора противник здійснив там понад 100 обстрілів – бив з артилерії та здійснював скиди з безпілотників. Атакував поблизу Білогорівки, Стельмахівки, Новоєгорівки, Макіївки та Невського. Але люди ще не наважилися на евакуацію.

Вже втретє російські загарбники, готуючись до осінньо-зимового періоду, обіцяють відремонтувати систему централізованого теплопостачання у Сєвєродонецьку та Лисичанську. У Лисичанську восени 2023 року навіть спробували влаштувати показовий запуск, але щось не вдалося – населення залишилося без тепла. От і цьогоріч показники готовності до опалювального сезону прифронтових міст приховані. Тим часом, в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку у «державних» установах, які повідкривали росіяни, почали встановлювати модульні котельні. Розуміють, що надія на централізоване опалення невелика. Звичайні люди почекають ще.

Восени, ближче до листопада, в Сєвєродонецьку обіцяють відкрити перше робоче місце російського нотаріуса. Дійсно, у так званій «лнр» їх катастрофічно не вистачає. У багатьох населених пунктах, захоплених у 2022 році, нотаріуси здійснювали виїзні прийоми. В деяких, як от у Біловодську, Троїцьку, Новоайдарі, Сватовому чи Міловому, послуги нотаріуса можна було отримати раз на три місяці. У Новопскові – тричі за півроку. У Сєвєродонецьку ситуація була дещо кращою – туди двічі на тиждень приїздила спеціалістка з сусіднього Лисичанська. Тепер, ніби, буде свій.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0H1vPPY25Byb1MpXs2fXvPR99tiEn...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет