Ви тут:

СБУ скерувала до суду обвинувальні матеріали щодо «гауляйтерів» Сєвєродонецька та Новопскова

22-08-2024
Категорія: 

]]>Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальні акти щодо відомих колаборантів, які очолюють «муніципалітети», створені рашистами на тимчасово окупованій Луганщині.]]>

Одним із обвинувачених є Микола Моргунов, який у результаті фейкових виборів, влаштованих окупантами у вересні минулого року, «обраний» головою т.зв. «муниципального образования городской округ город Северодонецк лнр».

Ексрегіонал і ексмер Брянки співпрацює з окупантами з 2014 року. Після захоплення Сєвєродонецька окупанти поставили «досвідченого» зрадника на чолі місцевої «адміністрації».

Другою фігуранткою є Вікторія Кайдалова, колишня землевпорядниця селищної ради, а нині – голова «Новопсковского муниципального округа лнр».

Окупаційна чиновниця активно співпрацює з представниками законодавчої та виконавчої влади рф та усіляко підтримує «інтеграцію» окупованої Луганщини до держави-агресора.

Керівники незаконних органів влади відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та можливу конфіскацію майна.

Наразі правопорушники перебувають у розшуку.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

]]>3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк]]>

]]>https://www.facebook.com/ssu.sievierodonetsk/posts/pfbid02PVGgGXkJAfeXNr...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет