Ви тут:

Реєстр збитків для України - прийнято правила та форми заяв для дванадцяти нових категорій заяв

19-07-2024
Категорія: 

]]>Реєстр збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), має честь повідомити про прийняття правил та форм заяв, що стосуються нових категорій заяв.]]>

Нові правила, затверджені Конференцією учасників Реєстру, відкривають шлях для подання до Реєстру заяв за новими дванадцятьма категоріями та надають нові можливості, такі як призначення представників та подання заяв в офлайн режимі. Це важливий крок у виконанні місії Реєстру, спрямованій на подолання наслідків війни та забезпечення справедливості і відшкодування збитків Україні та її народу.

Нові форми заяв та правила вже доступні на веб-сайті Реєстру (]]>www.RD4U.claims]]>). Після того, як форми заяв будуть впроваджені в електронному вигляді, заявники зможуть подавати заяви за  дванадцятьма новими категоріями. Очікується, що деякі з нових категорій будуть відкриті для подання заяв вже в серпні.

Прийняті форми та правила подання заяв застосовуватимуться до заяв, пов'язаних зі смертю та зникненням безвісти близьких членів сім'ї, вимушеним внутрішнім переміщенням, знищенням інфраструктури України, а також низки додаткових категорій, пов'язаних із пошкодженням та знищенням майна.

Окрім заяв від фізичних осіб, деякі з цих категорій будуть відкриті для подання заяв від юридичних осіб та держави Україна, включаючи її регіональні та місцеві органи влади.

Нові Правила залучення Представників дозволять  заявникам, як фізичним, так і юридичним особам, призначати представників, які можуть подавати заяви від їхнього імені. Крім іншого, це дозволить батькам та опікунам подавати заяви від імені своїх неповнолітніх дітей.

Правила також передбачають процедуру подання заяв до Реєстру шляхом звернення в Центри надання адміністративних послуг, які розташовані по всій Україні. Така процедура забезпечить доступність Реєстру для тих, хто не може або не бажає користуватися цифровими засобами для того, щоб подати заяву. Як і у випадку з заявами, пов'язаними з пошкодженням та знищенням житлового майна, заявники зможуть подавати заяви через "Дію". "Дія" - це багатофункціональний веб-портал, розроблений урядом України для надання громадянам різноманітних послуг електронного урядування. Понад 20 мільйонів українців вже користуються "Дією" . Зазвичай, заповнення форми заяви на порталі "Дія" займає від 10 до 20 хвилин.

Згодом будуть відкриті й інші категорії заяв, зокрема, пов'язані з порушенням особистої недоторканності, втратою майна, доходу або засобів до існування, збитками бізнесу та іншими економічними втратами, втратою доступу до державних послуг, втратою історичної, культурної та релігійної спадщини, шкодою, завданою навколишньому середовищу та природним ресурсам, розмінуванням та очищенням від нерозірваних боєприпасів.

Створений у травні 2023 року, Реєстр збитків для України відкрив подання заяв менш ніж через рік - 2 квітня 2024 року. На сьогодні,  до Реєстру було подано кілька тисяч заяв від фізичних осіб, пов'язаних з пошкодженням та знищенням житлового нерухомого майна (Категорія Заяв А3.1).

Більше інформації:

Прийняті Форми Заяв

Правила, що нещодавно прийняті

 

 

Джерело: RD4U - ]]>https://rd4u.coe.int/uk/-/register-of-damage-for-ukraine-rules-and-claim...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)