Ви тут:

Для відбиття українського контрнаступу російські окупанти кинули на Луганщину новостворену 25-ту резервну армію

27-09-2023
Категорія: 

У новому розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії ]]>повідомляється]]>, що в російських окупантів зараз немає сил для великого наступу - тому вона кинула резервну 25-ту армію на Луганщину.

З середини вересня 2023 року росія вперше залучила до бойових дій на Луганщині підрозділи новоствореної 25-ої загальновійськової армії.

Повідомляється, що підрозділи двох маневрених компонентів 25-ої загальновійськової армії — 67-а мотострілецька дивізія і 164-а окрема мотострілецька бригада – воюють на фронті на ділянці на захід від Сєвєродонецька та Кремінної, вздовж межі між Донецькою і Луганською областями.

У Лондоні зазначають, що від початку вторгнення росія рідко зберігала вільне угруповання такої чисельності, яке потенційно могло б стати основою нового великого наступального удару.

Британська розвідка вважає, що нові підрозділи розгортають посилення розтягнутої лінії фронту. У зв'язку з цим нові злагоджені наступальні дії росії малоймовірні протягом наступних тижнів.

25-та загальновійськова армія сформована нещодавно з жителів Далекого Сходу рф. В російських ЗМІ активно писали про рекрутинг у її підрозділи з початку червня 2023 року, а 22 червня міністр оборони рф Шойгу заявив про завершення формування «резервної армії».

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов ]]>розповідав]]>, що 25-та армія формувалася ворогом у якості стратегічного резерву. Російських новобранців набирали по контракту і планували навчати з 1 вересня по 1 грудня. Однак вже наприкінці серпня її недоукомплектовані підрозділи без навчання відправили для участі у бойових діях під Куп’янськом.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у звіті 1 вересня ]]>зазначили]]>, що підрозділи 25-ї армії мають замінити частини 41-ї загальновійськової армії. Останніх мають перевести на південну ділянку фронту.

Фахівці ISW вважають, що 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання. Окрім того, російські загарбники перебувають у поганому фізичному стані та в психологічному стресі. 

 

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет