Ви тут:

У Львові відкрили центр колективного проживання для ВПО

11-06-2023
Категорія: 

6 червня у Львові Благодійний фонд ім. Бориса Возницького відкрив новий центр колективного проживання ВПО, - ]]>повідомляє]]> Львівська ОВА.

Будівля має два поверхи та складається з 17 житлових кімнат, санвузлів, кухні та їдальні на 400 кв.м. Одночасно у шелтері зможуть перебувати до 70 осіб. Загалом упродовж місяця центр може стати прихистком для 200 українців та прийняти понад 1000 осіб на рік. Тут також поселятимуть людей з Херсонщини, евакуйованих внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Мешканці прихистку будуть забезпечені харчуванням, необхідними засобами гігієни, одягом тощо, а також отримають фахову інформаційну, психологічну, юридичну та медичну підтримку. 

«В Україні триває повномасштабна війна. Евакуація населення з прифронтових, обстрілюваних та деокупованих територій на Львівщину триває. Область працює над тим, аби забезпечити житлом кожного. Разом з партнерами маємо створити безпечну систему поселення для людей з південних та східних регіонів України, які шукають прихистку, шляхом організації і облаштування спальних місць у пристосованому під всі потреби приміщеннях», – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

 

За інформацією: Львівська обласна військова адміністрація - ]]>https://loda.gov.ua/news/68114]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет