Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 12.02.2023

12-02-2023
Категорія: 

В районах трьох прифронтових сіл на Луганщині росіяни нанесли авіаудари, на захоплених територіях триває монополізація бізнесу, сєвєродончани все частіше жаліються на зникле з квартир майно.

Компанії з росії відкривають свої представництва на окупованій Луганщині і швидко поглинають місцевих конкурентів.

Так, нещодавно у так званому «держбанку лнр» чомусь вирішили приєднатися до одного з російських. Разом із усіма клієнтами, яких ніхто й не запитував.

Дійшла черга й до мобільного зв’язку. Оператори, що діють, поки що продовжують надавати послуги, але урядом рф вже доручено створити у так званих «лнр», «днр», а також на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей єдиного оператора мобільного зв'язку. Тобто, місцевим натякнули приготуватись до ліквідації. Інший бізнес – на черзі.

У Сєвєродонецьку під виглядом відновлювальних робіт бригади чоловіків продовжують вскривати квартири без дозволу господарів.

Жителі міста, які перебувають в евакуації, звертають увагу, що під час обстежень їхніх помешкань зникають не тільки дрібні речі й побутова техніка.

Встигають навіть розібрати і винести такі конструкції, як шафа-купе або кухонні меблі, що потребує не одну годину робіт. В обмін можливо встановлять батареї, або вікно, навіть якщо в вас воно і вціліло.

Щодо фронту – наразі росіяни посилюють своє угруповання на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Все частіше застосовують авіацію. Так, за учора вони завдали авіаційних ударів неподалік Червонопопівки, Житлівки і Діброви.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Білогорівки і Серебрянського лісництва.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли Новоселівського, Макіївки, Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Новоєгорівки, Стельмахівки, Червонопопівки і Серебрянського лісництва.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Наші захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу «Орлан». Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетний комплекс.

 

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02BUrSLNcjjLGvp4CxzDqJWn4Sem8...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет