Ви тут:

Сєвєродонецька компанія «3D print» починає друк запчастин для медицини, військової сфери та с/г техніки

03-10-2022
Категорія: 

Після початку повномасштабного російсьго військового вторгнення сєвєродонецька компанія, що займається 3D друком, «3Dprint» змогла переїхати та відновити роботу в Києві, а також розпочала активну роботу щодо виходу на західні ринки та навіть планує відкрити офіси в Європі. 

Про те, як «3Dprint» вдалось відновити роботу на новому місці, як змінилась сфера діяльності після війни та що компанія планує робити в майбутньому,  із засновником компанії Іваном Васильєвим поспілкувався ]]>"Трибун"]]>

Про роботу до початку повномасштабного вторгнення 

У 2015 році Іван Васильєв з Лисичанська виграв міжнародний грант та на його кошти придбав 3D-принтер. Так у Сєвєродонецьку з’явилась компанія «3D-print. 

«До цього в мене були навички роботи з 3D-моделюванням. Я написав бізнес-план і з партнерами, у яких я отримував 3D-принтер, ми започаткували компанію «3D-print», — розповів Іван. 

На початку «3D-print» орієнтувалась на український ринок. Друкувала від запчастин до автомобілів до елайнерів в стоматології. Коли компанія почала отримувати сталі замовлення, то почала направляти свою діяльність на стоматологічну та ювелірну сфери. Подекуди також виробляли деталі для сільської техніки.

За рік до війни компанія почала виходити на західний ринок. 

«У 2021 році ми подали заявку консалтингову на розробку сайту і міжнародна організація проспонсорувала наш сайт, який ми орієнтуємо зараз на експорт до західних країн», — зазначив Іван.

Про релокацію та зміну напрямку роботи

Після початку повномасштабного вторгнення «3D-print» вдалось релокувати обладнання та працівників із Луганщини до Києва. 

«Ми відчували, що щось буде, і прийняли рішення за два місяці до початку війни - перевезли обладнання до Києва. Працівники з Луганщини та Донеччини теж переїхали до Києва», — пояснив засновник «3D-print». 

Після 24 лютого «3D-print» переорієнтувала свою роботу і почала в основному друкувати запчастини для медицини, військової сфери та сільськогосподарської техніки. Друкувати все це «3D print» зараз допомагають американські партнери.

«Я сказав моїм американським партнерам, що в нас є така фірма в Україні, і вони запропонували допомогу з 3D-друком запчастин, які конче необхідні для важливих сфер медицини, військової сфери і запчастини до сільгосптехніки. Зараз ми збираємо замовлення з таких галузей і друкуємо для них ті деталі за символічну ціну», — розказав Іван.

Як зробити замовлення у компанії 

Замовити на друк в «3D print» можна будь-яку деталь. 

«Надрукувати можна будь-що. Під задачі замовника нам потрібна спеціальна фотополімерна смола. Якщо це медична сфера, то це біосумісні смоли. Якщо шестерні, то це інші матеріали. Але замовити це можна і в Україні, і за кордоном», — пояснює підприємець. 

Щоб зробити замовлення, треба написати запит на зворотню форму або зв’язатись через контакти на сайті чи в соцмережах компанії. 

Про майбутні плани 

Після початку війни в компанії стало менше замовлень в Україні. А тому підприємці з Луганщини почали шукати ринки збуту в інших напрямках. Зокрема, планують виходити на ринок автозапчастин. Також компанія шукає можливості вийти на американський ринок та європейські ринки.

«Ми можемо конкурувати на ринку інженерних послуг і виконувати інженерні роботи в Україні. В Україні дешевші робочі години, а якість часто краща. Наші американські партнери навіть запропонували пройти нашим працівникам інженерне навчання в Штатах, щоб вони могли робити обробку зубної порожнини пацієнтів у США. Ми зараз проводимо переговори, як це зробити», — розповів Іван. 

Окрім того, компанія у майбутньому планує відкрити офіс у Польщі та пізніше - в інших європейських країнах. 

«Я зараз зустрічаюсь з польськими партнерами й пропоную їм наші послуги. Коли знайдемо в Польщі замовників, то зможемо відкрити там свій офіс», — додав Іван. 

За словами підприємця, після закінчення війни компанія планує повернутись та продовжувати свою роботу на Луганщині. 

«Це великий ринок для розвитку. В нас поруч Донецька область і там наші замовники. Ми, звичайно, хочемо повернутись і створювати робочі місяця там», — підсумував Іван.

 

За матеріалом: ]]>https://tribun.com.ua/95752-3d-print-jak-severodonetska-kompanija-z-3d-d...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)