Маркування харчових продуктів для тварин
Закон «Про безпечність та гігієну кормів» від 21 грудня 2017 року № 2264-VIII визначає правові та організаційні засади гарантування безпечності кормів у процесі їх виробництва, обігу та використання, зокрема встановлює вимоги щодо гігієни, маркування, пакування та представлення кормів, регулює відповідні суспільні відносини між операторами ринку та органами державної влади.
Маркування кормів:
- здійснюється на видному місці упаковки, контейнера або на прикріпленій до них етикетці, або у супровідних документах;
- повинно бути чітким, стійким, не розтертим;
- виконується державною мовою;
- не повинна виділятись певна частина інформації, якщо тільки таке виділення не призначено для привернення уваги до попереджувальних написів.
Інформація повинна містити:
- вид корму;
- найменування та адресу оператора ринку, відповідального за маркування;
- номер експлуатаційного дозволу потужності оператора ринку;
- номер партії;
- номінальну кількість корму;
- список кормових добавок, якому передує заголовок "добавки".
- вміст вологи
Згідно з чинним українського законодавства відповідальним за маркування є оператор ринку, якому належить зареєстрований відповідно до законодавства знак для товарів і послуг, що міститься в маркуванні корму, а для імпортованих кормів - імпортер. Якщо знак для товарів і послуг у маркуванні відсутній, оператором ринку, відповідальним за маркування корму, є оператор ринку, який вводить корм в обіг.
За консультаціями звертайтесь до відділу торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької міської ВА на електронну адресу : der_investukr [dot] net або до Держпродспоживслужби або до її територіальних органів (https://dpss.gov.ua/sluzhba/teritorialniorgani )