Ви тут:

Маркування  харчових продуктів для тварин

23-04-2025

]]>Закон «Про безпечність та гігієну кормів»  від 21 грудня 2017 року № 2264-VIII]]> визначає правові та організаційні засади гарантування безпечності кормів у процесі їх виробництва, обігу та використання, зокрема встановлює вимоги щодо гігієни, маркування, пакування та представлення кормів, регулює відповідні суспільні відносини між операторами ринку та органами державної влади.

Маркування кормів:

  • здійснюється на видному місці упаковки, контейнера або на прикріпленій до них етикетці, або у супровідних документах;
  • повинно бути чітким, стійким, не розтертим;
  • виконується державною мовою;
  • не повинна виділятись певна частина інформації, якщо тільки таке виділення не призначено для привернення уваги до попереджувальних написів.

Інформація повинна містити:

  • вид корму;
  • найменування та адресу оператора ринку, відповідального за маркування;
  • номер експлуатаційного дозволу потужності оператора ринку;
  • номер партії;
  • номінальну кількість корму;
  • список кормових добавок, якому передує заголовок "добавки".
  • вміст вологи

Згідно з чинним українського законодавства відповідальним за маркування є оператор ринку, якому належить зареєстрований відповідно до законодавства знак для товарів і послуг, що міститься в маркуванні корму, а для імпортованих кормів - імпортер. Якщо знак для товарів і послуг у маркуванні відсутній, оператором ринку, відповідальним за маркування корму, є оператор ринку, який вводить корм в обіг.

За консультаціями звертайтесь до відділу торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької міської ВА  на електронну адресу : der_investatukr [dot] net або до Держпродспоживслужби або до її територіальних органів (]]>https://dpss.gov.ua/sluzhba/teritorialniorgani]]>)