Заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.12.2021

11-01-2022

За офіційними даними Головного управління статистики у Луганській області станом на 01 грудня 2021 року сума невиплаченої заробітної плати на 3 (трьох) економічно активних підприємствах, розташованих на території Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, складає 4557,7 тис.грн.:

ПрАТ Сєвєродонецький «АЗОТ»  - голова правління – Леонід Бугайов.

За статистичними даними на підприємстві обліковується заборгованість з виплати заробітної плати 709,2 тис.грн. перед 39 звільненими працівниками.

Проблема повного погашення заборгованості полягає в тому, що арештовані рахунки підприємства знаходяться у Києві і адміністрування (розсилка по рахункам) здійснюється автоматично. Виконавча служба вилучає кошти з арештованого рахунку для погашення боргів, але Міністерство юстиції не надає списки кому саме направлені ці кошти.

ДП НДіПІХТ «Хімтехнологія» - в.о. керівника Андрій Вітченко. Заборгованість з виплати заробітної плати складає  3538,5 тис.грн.  – 106 працівникам (у тому числі 100 звільненим працівникам). Підприємство економічно активне, підпорядковане Міністерству економіки України.

ВАТ «Сєвєродонецьке АТП-10920» -  Арбітражний керуючий – Світлана Марченко. Заборгованість з виплати заробітної плати тривалий час складає 310,0 тис.грн. Арбітражним керуючим надано графік погашення заборгованості (лист № 01-20/11 від 23.11.2021), згідно якого підприємство планує повністю

погасити заборгованість до 1 травня 2022 року.

У порівнянні з початком року заборгованість зменшилась на 6875,9 тис. грн. (або на 60 %).

Заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах комунальної форми власності, розташованих на території Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області відсутня.

Робота щодо погашення заборгованості знаходиться на постійному контролі. Протягом 2021 року було проведено 3 (три) засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, інших соціальних виплат, з питань легалізації зайнятості та оплати праці населення, заслухано звіти 8 (восьми) керівників підприємств-боржників з виплати заробітної плати, податкових та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів. За результатами комісії надано рекомендації щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх в подальшому.

Управління економічного розвитку СМВЦА