Ви тут:

Звернення Олександра Стрюка з нагоди Дня журналіста

06-06-2024
Категорія: 

Шановні журналісти!

Ваша діяльністьс є надзвичайно важливою. У протистоянні із загарбником українська журналістика є надпотужною зброєю - Ви щоденно і щогодинно доносите нашому та світовому суспільству правду про жахіття російського військового вторгнення в Україну. Протидієте ворожим пропагандистським вкидам. Розповідаєте про подвиги наших Захисників і Захисниць та всенародну підтримку ЗСУ. Висвітлюєте роботу наших лікарів, надзвичайників та правоохоронців, які рятують постраждалих від російських ракетних терористичних атак і бомбардувань. 

І все це Ви робите зачасти ціною власної безпеки, здоров'я, а деколи і життя...

За даними Міжнародної федерації журналістів від початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україні загинуло 16 представників цієї професії під час виконання професійних обов’язків. Героями України стали 9 медійників і медійниць. Загинули 66 представників і представниць ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у лавах Сил оборони України. 30 - перебувають у російському полоні.

Наша Луганщина втратила журналістів Олександра Бондаренка, Олександра Махова, Анастасію Волкову та радіоведучого Дмитра Сірика...

Світла пам'ять журналістам, які загинули за любов до України, правду та нашу прийдешню Перемогу! Їхня жертва – нагадування всім нам про високу ціну свободи слова та про мужність тих, хто обрав цей нелегкий шлях.

 

У день професійного свята бажаю нашим журналістам міцного здоров'я, невичерпної енергії, творчої наснаги та професійних здобутків! 

 

Слава Україні!

Героям слава!

 

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Олександр СТРЮК





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)