Ви тут:

Звернення начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександра Стрюка з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

08-05-2024
Категорія: 

Шановні українці!

Сьогодні, 8 травня, в Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, ми вшановуємо всіх тих, хто у ХХ сторіччі поборов людоненависницьку ідеологію та з 2014 року захищає Україну від її нової форми - рашизму.

Друга світова війна стала найбільшою трагедією загальнопланетарного масштабу. Забравши десятки мільйонів життів та зламавши долі сотням мільйонів людей, вона чи не найбільше проклала свій кривавий шлях Україною.

Фронт двічі прокотився Україною - спочатку із заходу на схід, потім зі сходу на захід. Загинув кожен п'ятий українець - понад вісім мільйонів мешканців нашої країни поклали життя заради перемоги над нацизмом і відновлення миру. Поранені та скалічені, евікуація, окупація, концтабори, репресії, понад 30 тисяч зруйнованих населених пунктів... 

Та ми вистояли, перемогли, відбудували зруйноване і вірили, що війна ніколи знову не прийде на нашу землю. 

Але на початку ХХІ сторіччя російський імперський неонацизм розпочав загарбницьку війну проти України - у 2014 році анексував АР Крим та захопив частину Донецької і Луганської областей, а 24 лютого 2022 року розпочав повномасштабне військове вторгнення.

Наш народ знову виборює власну свободу зі зброєю в руках - і як захищав рідну землю у роки Другої світової війни від нацистів, так захищає її сьогодні від рашистів.

Ми вічно пам’ятатимемо тих, хто ціною власного здоров’я й життя здобув та здобуває Перемогу, виявивши стійкість, самопожертву й масовий героїзм, вистояв у смертельному бою, зупиняє ворожу навалу в ім’я свободи та щасливого мирного майбуття.

Висловлюємо повагу всім, хто пройшов і проходить нині крізь вогонь жорстокого двобою добра й зла, всім, хто ризикуючи собою, мужньо боронить рідну землю від підступних злочинців-катів. Низький уклін визволителям, фронтовикам, працівникам тилу, волонтерам і миротворцям. Вічна пам’ять героям-захисникам та мирним мешканцям, які загинули.

Ми свято впевнені, що, як і багато десятиліть тому, разом подолаємо окупантів та здобудемо Перемогу.

Будьмо гідними наших предків, які через століття боротьби із загарбниками зберегли і пронесли для нас з вами незламний дух української нації, дух вільного народу, що прагне жити в мирі на рідній незалежній землі.

Пам'ятаємо загиблих. Шануємо живих. Перемагаємо!

Слава Україні! Героям слава!

 

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Олександр СТРЮК





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)