Ви тут:

Заклади загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади долучились до Всесвітнього Дня ментального здоров’я

15-10-2024
Категорія: 

На виконання Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», відповідно до  рекомендацій Координаційної ради з розвитку охорони психічного здоров’я в Луганській області, Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації  щодо проведення в закладах освіти  інформаційно-просвітницьких заходів з нагоди Всесвітнього Дня ментального здоров’я, що відзначається 10 жовтня 2024 року, згідно з річними планами на 2024-2025 н.р. у закладах загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади проведено низку тематичних заходів,  зокрема, години психолога, індивідуальні та групові заняття, консультації;  виховні бесіди: «Ментальне здоров’я  і Я. Як його зберегти»,  «Ти як? Бережімо ментальне здоров’я», «Практикуємо вправи для зняття емоційної напруги»; дискусії та години спілкування: «Відповідальність як складова ментального здоров’я», «Турбуюсь про своє здоров’я», «Поведінка та допомога в стресових ситуаціях», «Емоції та їх враження. Психічне здоров’я»; семінар-практикум «Як подбати про своє ментальне здоров’я»; вебінар «Практичні вправи, як змістові маршрути в умовах безбар’єрності освітніх послуг»; перегляд відеороликів школи психологічних знань «Ментальне здоров’я: Як подбати про себе»;  ранкові зустрічі із залученням учнів, батьків, педагогів за темою «Ти як?»; флешмоби, руханки від Олександра ПЕДАНА; ознайомлення з дихальними вправами тощо.

Діти поповнили свою аптечку швидкої психологічної допомоги цікавими та корисними вправами від Програми «Ти Як?»: «Сокира», «Метелик», «Заземлення», «Амулет спокою», «Цеглина», «Відчипитися з гачка», «Камінчик», «Тут і зараз».  

У батьківських групах розповсюджено звернення про долучення до Всесвітнього дня ментального здоров’я; тематичні матеріали: «Що важливо знати про психічне здоров’я», «Ваше психічне здоров'я - це пріоритет», «Турбота про психічне здоров'я вдома», «10 міфів і фактів про психічне здоров’я».

Крім того, учасникам освітнього процесу була надана інформація щодо фахівців,  до яких можна звернутися, та посилання на відповідні джерела та контакти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації

]]>https://sd.osv.org.ua/news/1728966483/]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)