Ви тут:

Загинула військова кореспондентка Анастасія Волкова

31-05-2024
Категорія: 

Загинула військова кореспондентка Анастасія Волкова. Анастасія постраждала внаслідок зіткнення двох машин 30 травня у Слов'янську на Донеччині. Дівчина померла у лікарні.

За попередньою інформацією, яку]]> з'ясували «Новини Донбасу»]]> у правоохоронних органах та очевидців, Анастасія перебувала на пішохідному переході в центрі міста. У цей момент на проїжджій частині сталося зіткнення двох машин — синього мікроавтобуса та зеленого ВАЗу. Удар був такої сили, що машину відкинуло на Анастасію. Водій ВАЗ загинув на місці.

Журналістка працювала у гарячих точках Луганської та Донецької областей. Саме вона була авторкою багатьох актуальних відео про життя людей та наслідки російських обстрілів в регіоні. Дівчина готувала відеорепортажі із прифронтової зони, неодноразово потрапляла під обстріли.

Анастасія народилася у Щасті, виросла у Луганську. Російська окупація позбавила її вдома. Після подій 2014 року журналістка переїхала з Луганська до Сєвєродонецька. Звідти вела репортажі, коли почалися обстріли і руйнування. Ці хронікі безцінні.

Дівчина закінчила факультет журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Із 2018 року працювала воєнною кореспонденткою каналів українського державного іномовлення. Співпрацювала з іншими виданнями. У червні 2022 року була нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Як і багато хто, чиї міста зруйнувала та окупувала Росія, Анастасія мріяла в майбутньому, після перемоги України, продовжувати працювати і вже показувати, як відбудовуються та повертаються до життя міста Луганської області.

Їй був 31 рік...

Сєвєродонецька міська військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким Анастасії.

Вічна пам'ять і шана!





Рейтинг: 
Голосов пока нет